Diepvriesproducten? Mag het een graadje minder zijn?

Aviko sluit zich aan bij Move to Minus 15, een initiatief dat de standaardtemperatuur voor diepvriesproducten aanpast van -18°C naar -15°C. Anouk Wentink, Sustainability Manager bij Aviko: "Als onderdeel van onze strategie willen we onze CO2-emissies in de keten vóór 2030 aanzienlijk verlagen.

Het is een kleine verandering, die met alle bedrijven wereldwijd, grote impact kan hebben:
• 17,7 miljoen ton CO₂-reductie per jaar, vergelijkbaar met de uitstoot van 3,8 miljoen auto's
• 5 tot 7% minder energieverbruik in de koudeketen
• Lagere kosten, zonder in te leveren op voedselveiligheid.

Samenwerking is hierin cruciaal en het Move 2 minus 15 initiatief sluit goed aan bij onze doelstellingen voor CO2-besparing in de keten.” 'The Move To -15°' is een initiatief om wereldwijde logistieke leiders (gestart door DP World) samen te brengen om de temperatuur van diepvriesvoedsel te veranderen van -18°C naar -15°C. Dit zou het equivalent van de CO2-uitstoot van 3,8 miljoen auto's kunnen besparen zonder het voedsel aan te tasten.

Onderzoek toont aan dat deze kleine verandering een grote impact kan hebben, maar de sector kunnen de resultaten alleen samen bereiken. Logistieke leiders werken in het initiatief samen met om de temperaturen van diepvriesproducten wereldwijd te herzien om de ontwikkeling naar 'net zero' te versnellen en veerkracht op te bouwen voor de toekomstige globale voedselbehoeften zonder de voedselkwaliteit in gevaar te brengen. Logistiek dienstverlener Lineage heeft onlangs ook getekend voor het initatief.

Bron: 'The Move To -15°'

Verbeter je persoonlijke effectiviteit, scherp je managementvaardigheden en houd je vakkennis actueel

Neem een Pro-abonnement 

Upgrade nu voor €200 en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen en kennisbankpagina’s >>