* Crisis is geen excuus om armoede te negeren
* Crisis is geen excuus om beloften te breken
* Crisis is geen excuus om duurzaamheid te vergeten
* Crisis is geen excuus om ouderen te ontslaan
* Crisis is geen excuus om jongeren te ontslaan
* Crisis is geen excuus voor laksheid
* Crisis is geen excuus om anderen niets te gunnen
* Crisis is geen excuus om ontwikkelingen stop te zetten
* Crisis is geen excuus voor onwetendheid
* Crisis is geen excuus om wetten te overtreden
* Crisis is geen excuus om afspraken niet na te komen
* Crisis is geen excuus voor vertragingen
* Crisis is geen excuus om problemen voor je uit te schuiven
* Crisis is geen excuus voor reorganisaties
* Crisis is geen excuus voor onnodige ontslagrondes
* Crisis is geen excuus!!!
Hier zou ik nog 100 regels kunnen toevoegen. ...
Maar 'crsis' is ook een persoonlijke beleving. Ik kan me goed voorstellen dat veel DSB klanten, om maar een voorbeeld te nomen, nu zo kort voor de 'feestdagen' een CRISIS beleven. Neem het hen eens kwalijk.
'Crisis' is Communicatie & als je niet oppast word je er flink ziek van. (nb; maar je kan er ook van opleven......)
Als ik echter lekker met anderen met een positief tegengeluid bezig ben en de kansen samen grijp, dan krijg ik energie. En dat geldt ook voor de meest verguisde sector van Nederland, de bankensector op dit moment.
We krijgen veel voor elkaar, er wordt hard gewerkt en er wordt veel geprobeerd. Maar dat is geen negatief nieuws, dus dat wordt niet verteld.
Dus allemaal "hupsakee! Het leven is ok!".
Tony de Bree
www.dagboekvaneenbankier.nl
Kijkend naar onszelf als mens, leiden crises tot persoonlijke verdieping en ontwikkeling. Het is inderdaad wel even doorbijten, maar er komen mooie dingen uit voort. Het zou mooi zijn als het bedrijfsleven die stap aandurft. Helaas vervallen we met elkaar in angst en nog meer controle op het willen beheersen van de processen. Iets dat helaas erg beperkend werkt.
Het zou goed zijn als men een periode van bezinning en reflectie op waarom niet meer werkt wat eerder wel werkte, inbouwt. Want dat er tegelijk verandering plaatsvindt is zeker. Men is op zoek naar lange termijn oplossingen, relaties en vertrouwen. Dat vraagt om een wezenlijk andere benadering en kijk op zaken doen.
Het vraagt ook om ander leiderschap. Leiderschap waarbij men de organisatie uitgebalanceerd in haar ontwikkeling en in samenhang met de omgeving begeleidt. MM&P Boardroomcounseling voegt hier overigens nog een aspect aan toe: goede afstemming en het in balans zijn van vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten in de organisatie. http://www.boardroomcounseling.nl.
Dat de gecreeerde disbalans (ontstaan door focus op financiele en operationele resultaten) hersteld moet, is een ding dat zeker is.
Op naar al het moois dat we met elkaar kunnen doen laten ontstaan vanuit deze tijden van 'crisis'. Op naar hernieuwde balans in de samenleving.
Yael van Assendelft,
met I.K.-ID help ik bedrijven naar zichzelf te kijken - www.ik-identity.com