Bert Overbeek is trainer, coach en interim manager, maar tegenwoordig kan je ook zeggen: organisatiedokter en -innovator. Opgeleid door NS en Schouten en Nelissen, besloot Jongebazen-oprichter Bert Overbeek na 25 jaar loondienst om voor zichzelf te gaan werken. Hij wilde zijn klanten meer op maat bedienen, de basis van zijn werk verdiepen en de kwaliteit van zijn werk vergroten en had het gevoel dat hij daarvoor onafhankelijk moest kunnen opereren. Hij is er gelukkig van geworden. (Website met filmpje: www.pitchersupport.jimdo.com)
Prof. dr. Mastenbroek van Managementsite ‘ontdekte’ dat Overbeek meer kon dan bedrijven helpen met verbeteringen van resultaat en sfeer. Hij vroeg de schrijvende organisatieontwikkelaar of hij een weblog voor jonge managers wilde bijhouden, als partnerlink van het grote ManagementSite. Dat was tien jaar geleden. Sindsdien schreef Overbeek bijna 1500 artikelen en zes boeken. Ze werden uitgegeven door Haystack en door Futuro Uitgevers. Twee boeken werden bestsellers en eindigden in de top 10 (‘Het Flitsbrein’ en ‘Mannen en/of vrouwen’).
Overbeek vindt kosteloze kennisdeling en informatie-uitwisseling zo belangrijk, dat hij hier op jongebazen.nl nu 10 jaar de finesses van het managementvak deelt met vakbroeders en collega’s. Daarmee liep hij voor op de moderne social media trends waarin het ‘geven’ van gratis informatie een marketing tool is geworden.
Meer dan 100 000 mensen bezoeken Jongebazen per jaar. En het heeft hem veel respect opgeleverd in managementland. Alles wat te maken heeft met het verbeteren van organisaties, teams en mensen boeit hem. 21 jaar ervaring en intensieve studies helpen hem daarbij. Zijn humor leidt er toe dat mensen hem graag inhuren als spreker en inspirator, en zijn veelzijdigheid heeft hem het compliment van een topvrouw opgeleverd, dat hij altijd een eigen gezichtspunt kiest en je daardoor aan het denken zet.
Organisaties weten de weg naar hem te vinden. Hij zei daarover in een interview: ‘Het is niet altijd makkelijk om mijn werk te combineren met jongebazen, omdat je op zo’n blog wel eens inzichten los wilt maken die strijdig zijn met wat gangbaar is in mijn vak. Wat zegt hij daar nu weer?, denken opdrachtgevers dan. Maar ik kan ze gerust stellen. In mijn werk kan ik me goed op een opdracht richten.’
Bert twittert op Goeroetweets, een titel die is afgeleid van zijn boek ‘Goeroegetwitter’. Het woord ‘goeroe’ is duidelijk met een knipoog. Want hij is wars van goeroeneigingen, en prefereert laagdrempeligheid. Jongebazen heeft een eigen groep op Linkedin.
Correspondentie met Bert Overbeek via pitcher.support@hetnet.nl Zijn website is www.pitchersupport.jimdo.com
Conclusie is logisch, maar niet richtinggevend.
Ik vind het wel goed om weer eens je gevoel toch weer helder geconculdeerd op papier te zien staan .......of op je scherm!
We zien nog wel!!
Wat nu, ga maar met vacantie voor langere tijd.
Alleen hoef ik dan niet meer terug te komen.
Nou JA.
Arjan
Deze test is op meer generieke manier aan te vullen met de volgende drie vragen:
1. ik heb en ik wil (sterkten)
2. ik heb maar ik wil niet (frustraties)
3. ik wil maar ik heb niet (ambities)
Daarnaast is nog te denken aan de meer levensbeschouwelijke kant: hoe kan en wil ik een bijdrage leveren aan de wereld en/of mijn medemens?
Ik houd mij aanbevolen voor een goede website op dit onderwerp.
achja kan niet alles hebben ben gelukkig voor deze test geslaagt dus mij best ! SABBATICAL RULES !!!!!!!!!!! een beetje relaxen op zijn tijd gaan geen kwaad
vandaar dat ik die testen op pc aan het bekijken ben en probeer mijzelf nog perfekter te maken
dank
Dit was buitengewoon treffend.
Ik zit op dit moment nl. al in een traject om mijn positie te
verbeteren.
Integriteit is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van organisaties. Zonder integriteit geen vertrouwen,samenwerking en loyaliteit.Wie deze integriteit wil managen,dient rekening te houden met individeel verschillende antwoorden op b.v. deze checklist. Het omgaan met integriteit blijkt met name hoe er omgegaan wordt met dilemma's. Het voert te ver dit uit te werken maar het zou aardig zijn als dit soort vragenlijstjes een plek zouden kunnen hebben bij functioneringsgesprekken.
Ik ben het eens met u opmerking dat er een fit dient te zijn tussen individuele behoeften en competenties en die van de organisatie. De sabbatical vragenlijst is er vooral op gericht de latente behoeften naar boven te brengen die bij werknemers bestaan. Dat hierover daarna van gedachten dient te worden gewisseld in een open sfeer tussen werkgever en werknemer is daarbij cruciaal. Hierover heb ik eerder geschreven in een eerder artikel over sabbatsverlof op de M@n@gementsite. Uw suggestie deze en vergelijkbare vragenlijsten op te nemen bij functioneringsgesprekken steun ik van harte. Feit blijft wel dat er onder veel werknemers nog altijd angst leeft echt te zeggen hoe men er zelf voor staat, hetgeen ook veel zegt over de arbeidsverhoudingen zoals die op dit moment zijn.
met vriendelijke groet,
Gyuri Vergouw
Ben het van harte eens met uw reactie. Blijf publiceren,want het is de moeite waard,wat U te melden heeft.
doeidoei, groetjes
Kitana
Bedankt, groeten Willemien