Je krijgt de klussen die bij je functie horen. Het is logisch dat je daar je tijd en energie in steekt, dit is immers waar je voor betaald wordt. Je doet wat van je gevraagd wordt en probeert zo goed mogelijk alles in de juiste banen te leiden. Je vindt dat je niet mag klagen en dat doe je dus ook niet. Zeker niet in het huidige economische klimaat.
Maar de vanzelfsprekendheid om ergens tijd in te steken is iets wezenlijks anders dan zin in en energie hebben voor het werk dat je doet. Wist je dat ruim de helft (51%) van de menselijke energie in Nederland weglekt uit organisaties? Slechts één op de vijf werknemers (19%) is energiek gestemd en bereid om een extra tandje bij te zetten. Meer dan een derde (38%) vindt het allemaal best zoals het momenteel gaat en ruim een derde (34%) werkt zich...
Zo krijg je er zin in!
Probeer het Pro-abonnement nu 1 maand gratis
Upgrade naar een pro-abonnement
- Met onbeperkt toegang tot alle artikelen en de kennisbank
- Gratis Ebooks en Kortingen op events & webinars
- Een eigen bibliotheek met uw favoriete artikelen
1 maand gratis, daarna € 16,50 per maand of € 200,-- per jaar. (exclusief BTW)
Bent u al lid? Log dan in.
ook ik heb het verschil ervaren tussen werken vanuit mijn energie en overtuigingen en gewoon maar klussen doen die bij het werk horen. Het verschil is opzienbarend, met name omdat het werken vanuit eigen energie en overtuiging inspirerend werkt naar de omgeving en naar jezelf. Als je binnen een organisatie zit is deze shift van 'minder zinvol' naar 'zinvol' werk eenvoudiger te maken dan dat je naar een andere werkomgeving wilt, zoals ik.
De indruk die ik namelijk van de huidige arbeidsmarkt heb, is dat deze arbeidsmarkt op dit moment (nog) niet zo werkt. Mensen worden eerst langs een lijstje met criteria gelegd, waardoor het gesprek over je zinvolle bijdrage lastig/niet tot stand komt. Hoe zie jij dit en welke tips heb jij om de huidige arbeidsmarkt te benaderen vanuit 'zin en energie'. Ik ben erg benieuwd!