Talentmanagement: voor elite club of voor iedereen?

Columns

Tot op heden is talentmanagement binnen de meeste organisaties voor slechts een selecte groep medewerkers weggelegd. Alhoewel deze exclusieve manier van talenten managen de overhand nog heeft, ontstaat er een toenemende interesse in een meer inclusieve aanpak gebaseerd op de sterke punten-benadering. Organisaties beginnen in te zien dat een bredere investering in talentontwikkeling effect heeft op het welzijn van de medewerkers en daarmee het organisatiesucces. Ze zijn steeds meer op zoek naar oplossingen om leermogelijkheden voor elke medewerker te faciliteren. Waar komt deze verschuiving vandaan?

Inclusieve sterke punten-benadering in opkomst

Kijkend naar de definitie van talentmanagement, lijkt het helemaal niet zo vreemd dat steeds meer organisaties investeren in een bredere aanpak van...

F.A.. Boekschoten
Lid sinds 2019
Interessante benadering met de volgende tip:
Ook interessant om eens de boeken van Bas Kodden te lezen: Hij kwam er na onderzoek achter dat talent niet het meest belangrijke is om duurzaam goed te presteren. "Talent is goed, karakter is beter" (Talent is overrated). De volgende volgorde bleek het beste voor duurzaam presteren: Zelf-effectiviteit, aanpassingsvermogen, fit met mentale taakeisen , intrinsieke motivatie en intelligentie.

Meer over Talent ontwikkeling