Opleiding: Vakopleiding Tuinarchitectuur

Een fijne tuin vergroot het wooncomfort: je kunt gezellig koffiedrinken, spelen met de kinderen of juist heerlijk tuinieren. Iedereen wenst weer een andere droomtuin en het is de tuinontwerper die de droom werkelijkheid laat worden. Met de Vakopleiding Tuinarchitectuur kan jij diegene zijn die tuinen ontwerpt waar je klanten dagelijks van genieten.

In de opleiding tot tuinontwerper steek je letterlijk de handen uit de mouwen. Uiteraard komt de theorie aan bod, waaronder tuinontwerpstijlen, wet- en regelgeving en plantenkennis, maar de praktijk staat centraal. Je leert onder andere hoe je percelen analyseert, een plattegrond met inrichtingselementen maakt en een beplantingsplan opstelt.

Als tuinontwerper draait het niet alleen om het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Het klantcontact, het presenteren van je plannen, oog voor duurzaamheid en jezelf positioneren op de markt zijn enorm belangrijk voor het uitoefenen van je vak. Ook die onderwerpen komen daarom allemaal aan bod: zo word jij de tuinontwerper van de toekomst.

Heb jij de theorie en praktijk in de (groene) vingers en je examen gehaald? Dan kun je professioneel aan de slag als zelfstandig tuinontwerper.

De vakopleiding Tuinarchitectuur stoomt jou dus klaar voor een afwisselende baan met veel voldoening:

Je maakt mensen blij

Als tuinontwerper creëer je een buitenruimte die past bij de wensen van jouw opdrachtgevers. Veel schaduwplekken, een Japanse tuin of kindvriendelijk: jij krijgt het voor elkaar, met een tevreden klant als resultaat.

Je blijft jezelf ontwikkelen

Elke tuin en elke wens van de opdrachtgever is weer anders. Dat zorgt ervoor dat jouw creativiteit steeds opnieuw wordt geprikkeld en jij je ontwerpkennis en -kunde ontwikkelt.

Je draagt bij aan een duurzame wereld

De juiste inrichting van de buitenruimtes ondersteunt de biodiversiteit, waterhuishouding en gezonde lucht in de wijk. Dat maakt het beroep tuinontwerper extra waardevol.

Kun jij niet wachten om je eerste tuin te ontwerpen? Schrijf je dan nu in voor de vakopleiding Tuinarchitectuur en voor je het weet heb jij je eerste opdrachtgever te pakken.

Meer...
€749
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Tuinarchitectuur
Niveau
Looptijd
9 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk