Opleiding: Hondentrimmen

Baasjes gunnen hun hond het beste – dus ook een bezoekje aan de trimsalon. Door het dier regelmatig te trimmen, krijgt hij een stralende, knuffelbare vacht en verbetert de gezondheid. Hondenverzorging is inmiddels zo populair, dat sommige salons zelfs een wachtlijst hebben. Wil jij dolgraag met deze mooie dieren werken? Dan is dit het perfecte moment om je carrière als hondentrimmer te starten. 

In de opleiding Hondentrimmen leer jij alles wat je nodig hebt om honden professioneel te verzorgen. Je verdiept je in de anatomie en gezondheid van de dieren, zodat je ze veilig kunt trimmen en eventuele problemen herkent. Daarnaast krijg je inzicht in de soorten rassen en huid- en vachttypen, zodat je de passende behandeling kiest. Een poedel of labrador met klitten? Jij weet er wel raad mee.

Vervolgens is het oefentijd! Via video’s krijg je alle trimtechnieken in de vingers: van effileren en ontklitten tot knippen en scheren. Ook leer je hoe je zorgvuldig de nagels knipt en de ogen, oren en tanden verzorgt. Je kunt je eigen hond of die van vrienden een trimbeurt geven of een stage regelen om uitgebreid te oefenen. Daarna ben je helemaal klaar voor je eerste (blaffende) klant.

Na de opleiding kan je als hondentrimmer aan de slag: in loondienst, bij mensen aan huis, naast je werk of misschien wel in je eigen salon. Als werken met honden je droom is, dan is dit vak het mooiste dat er is:

Je verbetert de gezondheid van honden

Een schone vacht, geknipte nagels en een gezonde huid zijn enorm belangrijk voor het welzijn van de hond. Dankzij jouw werk kunnen ze zorgeloos rondrennen, zonder pijn of andere problemen – en met hun stralende vacht krijgen ze heerlijk veel aandacht.

Je kunt groeien in je vak

Elke hond is weer anders, met een eigen karakter, vacht en eigenaar. Je leert daardoor van elke behandeling, zodat je steeds beter wordt in je vak. Bovendien zit de dierenverzorgingsbranche in de lift, waardoor er nieuwe technieken en trimgereedschap op de markt komen. Zo kun je blijven leren. 

Je hebt veel flexibiliteit

Hondentrimmer is een ideaal beroep om zowel fulltime, parttime of naast je werk uit te oefenen. Aan jou de keus. Heb jij je eigen salon (aan huis)? Dan kun je als eigen baas je agenda flexibel indelen. Heerlijk! 

Wil jij elke hond in de watten leggen? Schrijf je in voor de opleiding Hondentrimmer en duik in de wereld van knippen, scheren, ontwollen en vertroetelen. 

Meer...
€539
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Honden
Anatomie
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk