Opleiding: Basisopleiding Palliatieve Zorg

Palliatieve zorg speelt een steeds grotere rol in de zorgsector. Het besef groeit dat het leven ook nog veel kan bieden, als iemand niet meer beter wordt. Met de juiste zorg, warmte en steun kan de laatste levensfase waardevol zijn. Zou jij als verzorgende deze palliatieve zorg willen bieden? Met onze basisopleiding versterk je jouw kennis en vaardigheden.

Als palliatief verzorgende verleen je zowel lichamelijke, sociale als emotionele steun. Je verdiept je daarom in symptoombestrijding en leert hoe je empathisch omgaat met de zorgen van je patiënten en hun dierbaren. Ook zingeving komt aan bod: je ontdekt hoe je inspeelt op de spirituele behoeften van de patiënt en bijdraagt aan de persoonlijke rituelen.

Daarnaast krijg jij de relevante samenwerkings- en gesprekstechnieken onder de knie. Door het gesprek aan te gaan, breng jij de wensen van de patiënt en naasten in beeld. Daardoor kun jij samen met andere hulpverleners zorg op maat bieden, om zo de klachten te verlichten en het welzijn te verhogen.

Na het afronden van de Basisopleiding Palliatieve Zorg kun je als verzorgende een betekenisvolle rol spelen in de ouderenzorg, thuiszorg, hospices of op palliatieve afdelingen.

Jouw werkt doet er toe

Jij draagt eraan bij dat je patiënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven ervaren. Jij bent de steun en toeverlaat, ook voor hun naasten, en dat is van onschatbare waarde.

Je bouwt een bijzondere band op

In tegenstelling tot stervensbegeleiding, kan palliatieve zorg een jarenlang traject zijn. In die tijd bouw je een bijzondere band op met je patiënt en de familie, wat een professionele en persoonlijke verrijking is.

Je kunt je ontwikkelen in de palliatieve zorg

De opleiding biedt een stevige basis om door te groeien in het vak. Je kunt bijvoorbeeld de mbo-opleiding Palliatieve zorg volgen om nog meer verantwoordelijkheden te krijgen binnen je werk.

Wil jij je patiënten een zo waardig en comfortabel mogelijk leven bieden? Volg de Basisopleiding Palliatieve zorg voor verzorgenden en maak het verschil voor je patiënten en hun naasten.

Meer...
€599
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Palliatieve Zorg
pijnstilling
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk