Opleiding: Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Het inzetbaar houden van personeel is voor veel organisaties een uitdaging. Daarom is de expertise van een adviseur duurzame inzetbaarheid veel gevraagd. Heb jij te maken met personeelsbeleid, bijvoorbeeld als HR-medewerker, teamleider of arbeidsadviseur, en wil jij de strategieën voor duurzame inzetbaarheid creëren? In de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid leer je hoe je dat doet.

In de opleiding komen de diverse werkzaamheden van een adviseur duurzame inzetbaarheid aan bod: van verzuimpreventie en -beleid tot het stimuleren van de ontwikkeling en vitaliteit van medewerkers. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe creëer ik een optimale werkomgeving? Hoe voorkom ik verzuim en een te hoge werkdruk? En hoe zorg ik dat medewerkers gemotiveerd blijven?

Ook verdiep jij je in effectieve samenwerking en communicatie. Je hebt immers een adviserende rol naar leidinggevenden, moet omgaan met vertrouwelijke informatie en medewerkers begeleiden. Via voorbeeldcasussen krijg jij de benodigde vaardigheden nog beter in de vingers, zodat je goed voorbereid het duurzaam inzetbaarheidsbeleid vorm kunt geven.

Na afronding van de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid kun jij als (zelfstandig) adviseur aan de slag of je kennis direct in de praktijk brengen binnen je huidige functie. De keuze voor de opleiding is hoe dan ook een waardevolle investering in de toekomst, want jouw expertise is gewild:

Je houdt de organisatie vitaal

Jij bevordert ontwikkelingsmogelijkheden, je faciliteert een gezonde werk-privébalans en anticipeert op de veranderende werkcultuur, zoals hybride werken. Dit zorgt voor vitale, tevreden medewerkers en dat resulteert in een gezonde organisatie.

Jij bouwt bruggen

Jij hebt contact met medewerkers in alle lagen van de organisatie: van stagiaires tot leidinggevenden. Daardoor weet je wat er speelt in het bedrijf, kan jij een dialoog stimuleren en een beleid creëren waar de hele organisatie achterstaat.

Je zorgt voor ambassadeurs van de organisatie

Betrokken medewerkers zijn de beste reclame voor de organisatie. Tijdens de buurtborrel, in de sportclub of op het schoolplein praten medewerkers positief over hun werkplek – mede dankzij jouw inspanning.

Wil jij het verzuim verlagen en de vitaliteit en inzetbaarheid verhogen? Schrijf je in voor de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid en wees de onmisbare schakel in adequaat personeelsbeleid.

Meer...
€1.749
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Duurzame inzetbaarheid
Niveau
Looptijd
18 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk