Opleiding: Warmtepompen - elektrische aansluitingen en regelingen - Dag

Leer praktische vaardigheden om warmtepompsystemen veilig elektrisch en regeltechnisch aan te sluiten.

Werk jij met warmtepompen en wil je meer weten over de elektrische aansluitingen en regelingen van een warmtepompsysteem? Dan is de training Warmtepompinstallaties - elektrische aansluitingen en regelingen van ROVC iets voor jou.

Je leert vaardigheden die nodig zijn bij het veilig aansluiten van elektrotechnische aansluitingen en stuursignalen. Op basis van aansluitschema’s leer je een warmtepomp elektrotechnisch en besturingstechnisch aan te sluiten. Veiligheid vormt ook een belangrijk onderdeel van deze training. De mogelijke risico’s van elektrotechnische handelingen zonder juiste voorkennis worden besproken.

Tijdens het practicum ga je aan de slag met het aansluiten van elektrische en regeltechnische aansluitingen. Je leert hoe je de bedrading moet voorbereiden en aansluiten. Ook leer je hoe je verschillende componenten aansluit met behulp van een elektrisch schema.

Het aanbod warmtepompcursussen van ROVC is volop in ontwikkeling. Bekijk hier een overzicht van alle warmtepompcursussen.

Voor wie? 

Werk je in de werktuigbouw of installatietechniek en wil je meer kennis opdoen over waterpompen? En met name over het aansluiten van de voedings- en signaalkabels van de warmtepomp? Dan is deze training een waardevolle aanvulling op jouw huidige vakkennis over warmtepompen.

De training is ook geschikt voor zij-instromers in de techniek. Echter is het dan wel noodzakelijk om over elektrotechnische basiskennis te beschikken.

Voorkennis
Om deze training te kunnen volgen, heb je basiskennis nodig over de verschillende soorten warmtepompinstallaties en de werking van een warmtepomp. Deze basiskennis kun je opdoen in de ROVC-training Warmtepompen - typen, toepassing en basiswerking.

Inhoud

Tijdens de training Warmtepompen - elektrische aansluitingen en regelingen ga je aan de slag met de volgende onderdelen.

  • Lezen en interpreteren van technische tekeningen uit installatiehandleidingen
  • Verschillende type elektrische en regeltechnische aansluitingen herkennen en kunnen aansluiten, waaronder:
    - Binnen- en buitendeel
    - Buitenvoeler
    - Kamerthermostaat
    - Warmtepomp - cv-ketel
    - Externe componenten

Afronding

Gedurende de gehele cursus word je getoetst of je actief deelneemt, de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast en het geleerde in de praktijk goed kunt toepassen. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. 

Meer...
€565
ex. BTW
Aangeboden door
ROVC
Onderwerp
Warmtepomp
Niveau
MBO
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Ede
vr 22 nov. 2024
Keurmerken aanbieder
NRTO