Opleiding: Duurzame Businesstransitie

Het 3-daagse programma Duurzame Businesstransitie biedt een praktische aanpak om uw roadmap te maken naar integrale waardecreatie. Duurzaamheid is wordt een integraal onderdeel van uw verdienmodel

Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijfsactiviteiten te verduurzamen en waarde toe te voegen aan uw organisatie? Wilt u uw klanten betrekken en laten zien hoe duurzaamheid meerwaarde biedt? Wilt u zich onderscheiden van de concurrentie en de balans vinden tussen winst en duurzaamheid? Deze uitdagingen zijn herkenbaar voor veel organisaties.

Volgens onderzoek wil maar liefst 69% van de bestuurders de duurzaamheid van de eigen organisatie versnellen. De redenen? Verbetering van het merkimago, nieuwe marktkansen, kostenbesparingen en het aantrekken en binden van personeel.In de leergang begeleiden wij u op de spannende reis naar integrale waardecreatie, met praktische tools en strategieën, waarin u uw eigen koers scherp krijgt en een effectieve duurzaamheidsstrategie opstelt.

Heeft u interesse om deel te nemen? We nemen contact met u op voor een advies op maat. Een incompany oplossing is ook mogelijk!

Leer van wetenschappers, praktijkdeskundigen en mededeelnemers. Ontwikkel uw duurzaamheidsstrategie, pas de stakeholderanalyse toe, ga concreet aan de slag met een bedrijfscase en vertaal uw strategie in meetbare resultaten.* Leer van wetenschappers en deskundigen uit de praktijk* Leer van mede-deelnemers: doe nieuwe perspectieven en inspiratie op, genereer innovatieve ideeën, en verbeter uw vaardigheden door het delen van kennis en ervaringen vanuit verschillende invalshoeken.* Ontwikkel uw duurzaamheidsstrategie en maak maatschappelijke discussies bespreekbaar op de werkvloer: geef vorm aan een passende duurzaamheidsstrategie, en bevorder de betrokkenheid van medewerkers wat bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur. Door maatschappelijke discussies voelen medewerkers zich gehoord en gewaardeerd, en voelen dat zij tevens een wezenlijke bijdrage leveren aan de maatschappij.* Pas stakeholderanalyse toe: de stakeholder-analyse helpt om te luisteren naar de omgeving en relevante stakeholders. Ervaar dat het geven van een stem aan externe stakeholders geen verlies van controle hoeft te betekenen.* Ga concreet aan de slag met een bedrijfscase: Analyseer bestaande cases en maak de kosten en baten voor een business case inzichtelijk.* Vertaal uw strategie in meetbare resultaten en relevante KPI's: Ontwikkel nieuwe, relevante KPI's die de toegevoegde waarde laten zien en de progressie van algehele prestaties.

Onze aanpak: van dialoog tot waarde
Een belangrijk onderdeel van onze leergang is de stakeholder-analyse. Hiermee leert u de buitenwereld naar binnen te halen en te begrijpen welke invloeden en belangen er in de markt spelen. Met praktijkvoorbeelden laten we zien hoe samenwerking juist succesvol kan zijn. Zoals bij de NS, waarin overheden, provincies, Rover en gemeenten succesvol samenwerken aan duurzame mobiliteit. Met de praktijkcases laten we u ervaren hoe duurzame organisaties de kosten enHet programma Duurzame Businesstransitie bestaat uit twee modules van elk een middag en aansluitend een hele dag:* Module 1 draait om het begrijpen van duurzaamheid als middel voor waardecreatie en het betrekken van stakeholders.* In Module 2 leert u hoe duurzaamheid in stappen vertaald kan worden naar meetbare resultaten en hoe nieuwe KPI’s (Key Performance Indicators) ontwikkeld moeten worden. Hier gaat het over het realiseren van tastbare en integrale waardecreatie.In beide modules geven gastsprekers een toelichting hoe zij de stappen hebben uitgevoerd, en wat leerervaringen zijn.Volwassenheidsfases van duurzaamheidU zult voor uw eigen organisatie bepalen wat er nodig is om van in control (voldoen aan de minimumeisen), naar in bedrijf (sturen op hoofdlijnen), naar in DNA te gaan. In deze laatste volwassenheidsfase weten alle medewerkers wat er van ze verwacht wordt, en hoe zij kunnen bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

Het 3-daagse executive programma Duurzame Businesstransitie biedt een praktische aanpak om uw roadmap te maken naar integrale waardecreatie. Duurzaamheid is geen add-on, maar wordt een integraal onderdeel van uw verdienmodel!Maak uw roadmapIn het executive programma leert hoe u een duurzaam bedrijfsmodel ontwikkelt en waarde creëert op diverse fronten - niet alleen financieel - en ontdekt u hoe u duurzaamheidsdoelen kunt implementeren en besturen. Met meetbare resultaten en een verankering van duurzaamheid binnen uw financiële strategie, ontwikkelt u een integrale aanpak die de weg opent voor een succesvolle transitie naar duurzaam ondernemen.Versterk uw concurrentiepositie, maak impact en omarm de kansen van duurzame waardecreatie met dit executive programma. Samen bouwen we aan een veerkrachtige en duurzame toekomst voor uw bedrijf.

Het programma is een uitstekende keuze voor een breed scala aan professionals en organisaties die streven naar duurzaamheid: Voor specialisten die aan de slag willen met specifieke duurzaamheidsthema's, voor bestuurders die op strategisch niveau willen leren over de verankering van duurzaamheid, maar ook zeker voor professionals die met hun organisatie al stappen hebben gezet, maar niet tevreden zijn met de resultaten en de gecreëerde waarde voor stakeholders.Doelgroepen:* Duurzaamheidsprofessionals: duurzaamheidsmanagers, milieuadviseurs, duurzaamheidsanalisten en managers van sociale en ethische verantwoordelijkheid die verantwoordelijk zijn voor ESG en duurzaamheidsinitiatieven binnen hun organisaties en die willen weten hoe ze hun organisatie en collega’s hierin mee kunnen nemen.* Bedrijfsleiders en strategische besluitvormers: Bestuurders, financieel directeuren, controllers, en strategieprofessionals die geïnteresseerd zijn in het integreren van duurzaamheidsprincipes in hun bedrijfsstrategieën en -processen met behulp van data-gedreven besluitvorming* Professionals betrokken bij ESG en duurzaamheidsrapportages: Medewerkers die willen leren hoe ze duurzaam waarde kunnen creëren door duurzaamheidsprincipes in hun werk te integreren, en ervoor te zorgen dat duurzaamheid in het DNA van de organisatie verweven is.

Meer...
€3.500
Vrij van BTW
Aangeboden door
University of Groningen Business School
Onderwerp
Duurzaamheid
Niveau
Duur
3 dagen
Looptijd
24 dagen
Taal
nl
Type product
seminar
Lesvorm
Klassikaal
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling
BTW-vrijstelling
CROHO
Levenlangleren Krediet
NBA VRC
VRC - De Vereniging van Registercontrollers
AACSB
Koninklijke NBA - PE punten
NBA
NVAO Geaccrediteerde opleiding