Opleiding: NEN-EN-ISO 15189:2022 praktisch interpreteren 2025

In deze cursus krijg jij overzicht van de normelementen uit de kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 15089:2022. Je krijgt alle ins en outs over de NEN-EN-ISO 15189:2022. Daarnaast leer je over de samenhang tussen de verschillende criteria en krijg je inzicht op welke manieren je aan criteria kunt voldoen. De praktische invulling van normcriteria staat centraal. Tenslotte wisselen we met jou van gedachten over hoe jij bewustwording (awareness) van de norm creëert bij medewerkers van laboratoria.

Jij bent

Kwaliteitscoördinator, laboratoriummanager, medisch laboratoriumspecialist.

Inhoud

  1. Inleiding: principes van kwaliteitsmanagement en achtergronden van accreditatie en certificatie.
  2. NEN-EN-ISO 15189:2022: je krijgt de inhoud en structuur van de norm toegelicht.
  3. Eisen aan management en organisatie: interpretatie en verduidelijking van de eisen die gelden voor organisatie- en managementsysteem waaronder inkoop, beleid, directiebeoordeling, corrigerende en preventieve maatregelen en documentatiesysteem.
  4. Technische eisen: we bespreken de eisen voor de vaktechnische aspecten waaronder selectie en validatie van methoden, kwaliteitscontroles, rapportage en herroepen van uitslagen, risicomanagement en procesverbetering, eisen aan het laboratorium informatiemanagement.
Meer...
€820
ex. BTW
Aangeboden door
QAducation
Onderwerp
NEN
Niveau
Duur
Eendaagse training
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 16
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Breda
do 23 jan. 2025
Breda
do 18 sep. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo
Cedeo Open