Opleiding: HR Analytics

HR-Analytics is een nieuwkomer in het vakgebied HR en wordt ook wel personeelsanalyse genoemd. Het draait namelijk om het analyseren van HR-gegevens, zoals medewerkerstevredenheid en de doorstroom van personeel. Daardoor weet jij bijvoorbeeld wat medewerkers motiveert, wat ze juist afschrikt en waar ze behoefte aan hebben. Wil jij ontdekken hoe HR-Analytics werkt en hoe je het toepast? Duik dan in de wereld van data.

In de opleiding doorloop je alle stappen van de HR-analyticscyclus. Je leert hoe je heldere business- en analysevragen formuleert, relevante gegevens verzamelt en de juiste analysemethoden toepast. Je traint ook jouw analytische vaardigheden, zodat je de cijfers kan interpreteren, trends kan ontdekken en patronen kan identificeren.

Na de analyse komt de echte vertaalslag: je leert om goed onderbouwde beleidsinitiatieven te ontwikkelen. Daarbij krijg je krachtige visualisatietechnieken en rapportagemethoden aangereikt, om je ideeën overtuigend te presenteren. Is het beleid geïmplementeerd? Jij weet hoe je de resultaten bijhoudt en analyseert – om zo nodig de strategie aan te passen en de successen te vieren.

Na de opleiding kan jij HR-Analytics in de praktijk toepassen en waardevolle inzichten verkrijgen. Daardoor kan jij doeltreffende aanbevelingen geven en de organisatie naar een hoger niveau tillen. 

Je kunt je plannen nog krachtiger onderbouwen

Met data creëer je nog meer draagvlak voor je ideeën. Een nieuwe wervingsstrategie? Een trainingsprogramma voor medewerkers? Met jouw kennis, menselijk inzicht én HR-gegevens kun je aantonen dat het om een topplan gaat.

Je versterkt je rol in het bedrijf

Niet iedereen kan zomaar met HR-gegevens overweg. Je moet de achtergronden kennen en kennis hebben van het vak: dat maakt jou uniek. Met de opleiding HR-Analytics verstevig jij dus je positie in de organisatie.

Je blijft jezelf uitdagen en bent up-to-date

HR-Analytics is relatief nieuw en nog volop in ontwikkeling. Daardoor komen er steeds betere methoden en tools op de markt. Als jij je in personeelsanalyse blijft verdiepen, zal je bovendien merken dat je onderzoeksvragen scherper worden en je meer uit de gegevens haalt. Dat maakt het werk spannend, je bent up-to-date en het zorgt dat je het beste uit jezelf haalt.

Wil jij als HR-professional werken op basis van intuïtie, kennis, ervaring én data? Doe de opleiding HR-Analytics en word nog beter in je vak. 

Meer...
€629
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
HR Analytics
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk