Opleiding: Storytelling & Power BI

Storytelling & Power BI training

Herken je dit? Je hebt veel tijd gestoken in het maken van Power BI rapporten. Maar toch wordt er binnen je organisatie amper gebruik van gemaakt. In deze training ontdek je hoe je dit kunt voorkomen en hoe je Power BI rapporten maakt die wél effectief worden gebruikt. Je leert hoe je met storytelling aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke rapporten creëert. En je leert hoe je Power BI rapporten maakt die perfect aansluiten op de behoeftes van de gebruikers. Deze 1-daagse training combineert theorie met praktische oefeningen. Deze training is nieuw en uniek in Nederland!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die met Power BI werkt en wil leren hoe je met storytelling technieken rapporten creëert die écht impact maken en vaker worden gebruikt door eindgebruikers.

Wat levert deze training jou op?

Na afloop van deze training kan je een Power BI rapport ontwerpen die door alle eindgebruikers wordt begrepen. De training is gebaseerd op het Storytelling Canvas, waarmee je antwoorden verzamelt op diverse vragen. Deze antwoorden vormen de basis voor het opzetten van een gebruiksvriendelijk Power BI-rapport. Enkele voorbeeldvragen zijn:
  • Wat is het doel van de het rapport?
  • Wie is je doelgroep?
  • Welke vragen wil je doelgroep beantwoord zien?
  • Welke data is er momenteel beschikbaar?
  • Welke acties moeten voortvloeien uit het rapport?
  • Tot welk detailniveau moet data beschikbaar zijn?
  • Welke visualisaties kunnen er worden gebruikt om vragen goed te beantwoorden?
  • Wanneer is het rapport af?

Voorkennis

  • De training is geschikt voor beginnende en ervaren Power BI gebruikers
  • Je hebt ervaring met het maken van Power BI rapporten of hebt de Power BI Design Basis training gevolgd

Taal

Deze training wordt in het Nederlands gegeven. In-company maatwerktrainingen zijn ook in beschikbaar in het Engels of Duits.

Lesmateriaal

Iedere cursist ontvangt digitaal het Storytelling Canvas en slides van de training.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Exclusieve nazorg

Heb je na het volgen van deze Power BI cursus nog vragen? Neem dan contact op met de trainer via het leerportaal. Je ontvangt bijna direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze unieke nazorgservice is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.

Loyaliteitskorting

Wij zijn blij met jou als loyale cursist. Daarom ontvang je 5% loyaliteitskorting op onze trainingen wanneer je je inschrijft voor een volgende training. Meer info over loyaliteitskorting. Na deze training een andere Power BI training volgen? Bekijk onze Power BI Advanced of Power BI Design Basis training.

Maak kennis met jouw trainer

Deze training wordt verzorgd door een van onze Power BI experts. Al onze Power BI trainers hebben jarenlange ervaring en actuele kennis. Zij weten waar je dagelijks tegenaan loopt en geven handige tips en tricks. Omdat ze niet alleen trainingen geven maar ook werken als Power BI consultants. Zij weten waar waar jij, als gebruiker, tegenaan loopt bij Power BI. Maak kennis met onze Power BI topper voor deze training: [caption id="attachment_20476" align="alignnone" width="150"] Valerie (Microsoft Data Platform MVP)[/caption]

Lesprogramma – Storytelling & Power BI

 

  • Introductie
    • Storytelling met Power BI
      • Onderzoek (storytelling canvas)
        • Doelgroep en doelen
        • Key message
        • Context en detail
  • Design
    • Concept
    • Storyboard
    • Layout
    • Visualisatie keuze

 

  • Opleveren
    • Definition of done
    • Evaluatie en feedback

Lesmethodes

Kies de lesmethode die het best bij je past. Deze training kun je op de volgende manieren volgen:

  • Klassikaal op locatie

    Deze training wordt gegeven op verschillende trainingslocaties in Nederland. Net als bij de Virtual Classroom training zijn er medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Volledig verzorgd, inclusief uitgebreide lunch. Handig! Wil je na je inschrijving toch wisselen van lesmethode? Maak dan gebruik van onze SwitchGarantie. Je kunt dan gratis, tot 3 werkdagen voor aanvang van de cursus, wisselen van lesmethode voor diezelfde training.
  • In-company / Maatwerk

    In een op maat gemaakte training wordt alleen datgene behandeld dat relevant is voor jouw werksituatie en/of bedrijf. Dit maakt deze training zeer effectief. Beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de korting wel oplopen tot 50% t.o.v. de Klassikale Training. Meer info of scherpe offerte aanvragen.

Microsoft Partner – Silver Data Analytics

SignOn bezit de status Microsoft Partner – Silver Data Analytics en toont daarmee aan dat de kennis, vaardigheden en prestaties van een bijzonder hoog niveau zijn. We laten hiermee zien volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken over Microsoft Power BI en Big Data.

Microsoft Certified Trainers

Onze Microsoft Certified Trainers (MCT) zijn experts in hun vakgebied en gecertificeerd volgens de voorwaarden van Microsoft. Naast het geven van trainingen werken ze ook in projecten en kennen als geen ander de dagelijkse praktijk. Daardoor weten zij waar cursisten dagelijks mee te maken krijgen en tegen aan kunnen lopen. Zij gebruiken hun praktijkervaring ter verrijking van de theorie in de klas.

Cedeo erkenning: wat betekent dit voor u?

Cedeo is een begrip als het gaat om opleidingen. Er zijn circa 300 Cedeo-erkende instituten in Nederland. Met een keuze voor een Cedeo-erkende leverancier weet u daarom zeker dat u een keuze maakt voor één van de betere opleidingsinstituten.

SignOn en het UWV

SignOn ICT Trainingen+ is erkend scholingspartner van het UWV. SignOn ICT Trainingen+ is één van de weinige ICT opleidingen organisaties die door het UWV erkend is om opleidingen te verzorgen om mensen weer te helpen bij het terugkeren in het arbeidsproces.
Meer...
€595
ex. BTW
Aangeboden door
SignOn ICT Trainingen+ B.V.
Onderwerp
Power BI
Storytelling
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 10
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
do 19 dec. 2024
Utrecht
di 18 feb. 2025
Utrecht
wo 16 apr. 2025
Utrecht
do 19 jun. 2025
Utrecht
di 12 aug. 2025
Utrecht
wo 8 okt. 2025
Utrecht
do 11 dec. 2025
Keurmerken aanbieder
UWV scholingsvoucher
Erkend keurmerk
NBA
Koninklijke NBA - PE punten
VRC - De Vereniging van Registercontrollers
Microsoft Learning Partner
Cisco Authorized Learning Partners
Cedeo Maatwerk
EXIN
ASL