Opleiding: SCIOS Scope 5 Periodiek Onderhoud

Om Periodieke Onderhoud uit te voeren aan bijzondere industriële installaties met aardgas als brandstof vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u het SCIOS-examen PO Scope 5 succesvol aflegt. Deze opleiding bereidt u voor op dit examen. Voor de overige certificatie-eisen verwijzen wij u naar de SCIOS-brochures over de certificatieregeling en deelregelingen.

Voor wie

Voor deze opleiding beschikt u over een technische achtergrond en heeft u ervaring in het werkveld. Daarnaast beschikt u over een diploma PO SCIOS Scope 1-2 of bent u ‘bevoegd verklaard’ hiervoor. Verder dient u over de benodigde basiskennis te beschikken om een aantal factoren te kunnen berekenen en beargumenteren, waaronder het bepalen van de chemische reactie bij oxidatie brandstof, CO luchtvrij en giftigheidsindex, massaflow, Wobbe-index, het rendement en het vermogen, ventilatievoud, luchtfactor, thermische trek, gasdichtheid, oppervlakte en inhoud, volumestroom en snelheid.

Inhoud

Het hoge kwaliteitsgehalte wordt gegarandeerd door ervaren docenten en installaties die tijdens de praktijkdagen worden gebruikt. Kennis en praktische toepasbaarheid staan centraal bij deze opleiding.
Aan de orde komen onder meer de verschillende typen bijzondere industriële stookinstallaties. Aan de hand van rapporten en controlelijsten worden alle noodzakelijke onderdelen behandeld en toegelicht en toegelicht. 

De lesgroepen voor de praktijklessen bestaan uit maximaal 5 deelnemers, zodat u optimaal kunt oefenen.

Duur en lestijden

De opleiding bestaat uit 5 lesdagen (3 dagen theorie en 2 dagen praktijk). Daarnaast bent u ongeveer 28 uur kwijt aan zelfstudie. Naast het zelfstandig bestuderen van de theorie, dient u gedurende de opleiding uw praktijkervaring nog verder uit te bouwen bij uw eigen bedrijf/uw werkgever.  

Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur

SCIOS-examen

De opleiding kan worden afgesloten met een SCIOS-examen. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen en het praktijkexamen vindt plaats in ons practicum in Den Bosch. Kiest u niet voor een examen, dan ontvangt u een Bewijs van Deelname na afronding van deze opleiding.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een PowerPoint presentatie en een cursusboek.

Prijs is excl. btw en SCIOS-examen, incl. lunches en lesmateriaal.

Meer...
€3.410
ex. BTW
Aangeboden door
Parkstad Opleidingen
Onderwerp
SCIOS Scope
Niveau
Looptijd
5 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 10
Tijdstip
Overdag