Opleiding: Laboratorium - Validatie van Excel spreadsheets 2025

Wanneer valideer je Excel spreadsheets? Wanneer niet? Hoe ver gaan we daarbij? Welke soorten Excel spreadsheets kennen we? Waar liggen risico’s en hoe groot zijn die? Hoe verloopt een validatieproces van spreadsheets? Hoe werkt dit wanneer we Macro’s/ VBA-code gebruiken? En hoe beheren we de spreadsheets? De cursus past binnen de kaders van een goed beheerd kwaliteitssysteem zoals je die kent binnen laboratoria.

Jij bent

Hoofd van een laboratorium, kwaliteitscoördinator, (hoofd) analist of IT-medewerker.

Inhoud

  1. Aan de hand van normeisen leggen we uit waarom je van Excel spreadsheets moet aantonen dat ze aan specificaties, zoals validatie, beveiliging tegen bijstelling en (versie-)beheer, voldoen.
  2. Je gaat aan de slag met vragen zoals: moet Excel zelf gevalideerd worden? Welke spreadsheets moeten gevalideerd en geborgd worden? Hoe ga je daar mee om? Waar liggen risico’s en hoe groot zijn die?
  3. We geven je een indeling in categorieën voor inzicht in de complexiteit van die systemen. Je krijgt praktische richtlijnen voor het opbouwen van een validatiedossier dat voldoet aan de normen. Daarnaast bespreken we de levenscyclus van een Excel spreadsheet en ga je werken met verschillende oefeningen.
Meer...
€820
ex. BTW
Aangeboden door
QAducation
Onderwerp
Valideren
Laboratoriumtechniek
Excel
Niveau
Duur
Eendaagse training
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 16
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Breda
do 13 feb. 2025
Breda
ma 3 nov. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo
Cedeo Open