Opleiding: Laboratorium - Validatie en meetonzekerheid 2025

Methoden horen gevalideerd te zijn en de meetonzekerheid dient bekend te zijn. De cursus geeft antwoord op de vraag hoe het validatieonderzoek in elkaar steekt en geeft methoden om de meetonzekerheid te bepalen. Statistiek speelt daarbij een grote rol.

Jij bent

Leidinggevende, (hoofd- en eerste) analist of kwaliteitscoördinator met statistische kennis op het niveau van de cursus ‘Praktische Statistiek voor het laboratorium (incl. Excel)’.

Inhoud

  1. Validatie en verificatie: status van methoden, de wijze van bepalen en het gebruik van prestatiekenmerken. Aan de hand van presentaties, opgaven en een praktijk-case verduidelijken we de praktische uitvoering en het evalueren van de prestatie.
  2. Meetonzekerheid: we vertellen je over de achtergrond van de meetonzekerheid en de twee verschillende benaderingswijzen. We leggen het verschil uit tussen standaardmeetonzekerheid en uitgebreide meetonzekerheid. Ook de procedurele kant komt aan bod. We werken precies uit hoe we in de praktijk van testlaboratoria de meetonzekerheid kunnen bepalen. Daarbij doen we een beroep op jouw zelfwerkzaamheid in de vorm van opgaven.

De eerste dag beginnen we om 13.30 uur en de tweede dag eindigen we om 17.00 uur.

Na afloop van de cursus ontvang je het certificaat van deelname.

Meer...
€1.865
ex. BTW
Aangeboden door
QAducation
Onderwerp
Valideren
Laboratoriumtechniek
Niveau
Duur
Tweedaagse training met aaneengesloten data
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 8
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Breda
ma 7 apr. 2025
Breda
wo 12 nov. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo
Cedeo Open