Onvrede

Onvrede, waaruit ontstaat dat? Onvrede lijkt veel op frustratie maar het is meer algemener gevoel. Frustratie is doorgaans sterker. Onvrede is er geen vrede mee hebben; wat niet direct betekent dat je er niet mee kunt leven, maar op de lange duur kies je er niet voor. In Nederland is er steeds meer onvrede, en volgens mij ligt dat niet aan de huidige regering. Ook al doen ze ook dingen fout. Het ligt ook niet aan de vorige regering ook al deden die ook dingen fout. Het ligt niet aan bedrijven want die doen dingen zoals ze al jaren doen, met kleine variaties. Nee, het is volgens mij het systeem. De overheid is de bewaker, verzorger, in standhouder van het systeem en daarom wordt zij momenteel zo aangevallen. In Nederland moeten we al jaren steeds meer voor onszelf zorgen, we kunnen minder t...

Prof.Dr. Hans Luijten
Niet wetende hoe jong/oud de schrijver van deze hartekreet is,wil ik op het volgende wijzen. Er is nimmer een tijd geweest,waar men in een soort utopia leefde.Altijd is er ruimte voor verbetering,waaraan dan ook meestal integer en entoesiast gewerkt wordt.Een democratische samenleving dient tegen iedere vorm van barbarij te worden verdedigd,dus ook tegen criminaliteit van alle geledingen in diezelfde samenleving.
Als reactie op tientallen jaren politiek-correcte ontkenning van criminele allochtonen,is de door schrijver geconstateerde generalisatie te begrijpen,doch niet te accepteren. Volledig eens hiermee. Echter als een vast kader van waarden en normen ontbreekt,zijn ook de politiek en de vrijheid in gevaar zei C.S. Lewis reeds.De vraag naar gedeelde waarden en normen als basis van sociale cohesie is in een impasse gekomen. Hierover zou het debat dienen te gaan,zonder dit bij voorbaat te ridiculiseren,waarover onz e premier kan meepraten.