- Wat is de voedingsbodem van de huidige cultuur?
- Hoe de context een bepaalde cultuur stimuleert
- Verschillende groepsculturen in perspectief
- Valkuilen bij interventies
- Hoe managers in de context kunnen ingrijpen
- Conclusie
wat is de voedingsbodem van de huidige cultuur?
Recepten voor cultuurverandering in organisaties zijn in de managementliteratuur en bij consultants ruimschoots voorhanden. Veel organisaties proberen ze toe te passen in de hoop daarmee bij te dragen aan klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn en ondernemerschap. Dat leidt tot trainingen in conferentiecentra, artikelen in het personeelsblad, presentaties van experts, enzovoorts. Al deze interventies hebben tot doel medewerkers gedragsvormen voor te houden die effectiever en constructiever zijn. Tegelijkertijd laat men de na...
Sensitiviteit voor de context is één van de belangrijkste factoren om ieder traject succesvol af te ronden.
Ik sluit me graag aan bij dit artikel! (maar dit voegt als reactie misschien weinig toe.)