Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat wil zeggen, als ze doorgaan. Huh? denkt u wellicht. Is daar dan twijfel over?
Excuus, ik had er niet over moeten beginnen, ik wilde het over iets heel anders hebben. Als zijstap dan toch maar even een uitleg. De minister van Binnenlandse Zaken meldde onlangs dat er ‘op dit moment’ geen enkele aanleiding is te veronderstellen dat de verkiezingen niet georganiseerd kunnen worden.
Dat is natuurlijk een rare mededeling, want als ministers gaan melden wat er op enig moment niet gaat gebeuren, is het hek van de dam. De bewindsvrouw houdt er kennelijk rekening mee dat er geen verkiezingen kunnen worden gehouden. Bijvoorbeeld door een voortwoekerende corona-pandemie.
Het is niet niks als je het opschorten van de Tweede Kamerver...
Omdat op geen van de lijsten een onafhankele persoon staat die ook nog een voor jou op zal komen . Dat is al dencenia zo. Buiten parlementaire druk uitoefenen heefe meer effect , zorgen dat jijzlef tenminste wel onafhanjkelijk bent ... Veel vrienden in bestuurlijke kringen zaldan je niet hebben, he zij zo. Dus zorg dan dat je een paar goede advocaten rond je heen vezameld om jou belangen de behartigen.
Nou, daar heb ik weinig aan toe te voegen ;-)
Paul
Ik kijk echt anders tegen het parlement aan. Het feit dat Kamerleden met hun fractie mee stemmen, betekent nog niet dat ze niet voor de belangen van burgers opkomen. Buitenparlementaire druk is net zo democratisch als het debat en de besluitvorming in de Kamer zelf, maar uiteindelijk beslist in een rechtsstaat het parlement. Ik ben daar ondanks alle gebreken erg blij mee. Net als de overgrote meerderheid van de bevolking.
Paul Verburgt