Bert Overbeek is management-trainer, team-coach en interim manager. Opgeleid door NS en Schouten en Nelissen, besloot hij na 25 jaar loondienst om voor zichzelf te gaan werken. Hij wilde zijn klanten meer op maat bedienen. Ook wilde hij de kwaliteit van zijn werk vergroten en hij had het gevoel dat hij daarvoor onafhankelijk moest kunnen opereren.
Prof. dr. Mastenbroek van Managementsite ‘ontdekte’ dat Bert een originele management-denker en -schrijver was. Hij vroeg hem in 2006 of hij een weblog voor jonge managers wilde bijhouden, als partnerlink van het veelgelezen ManagementSite. Sindsdien schreef hij meer dan 2000 artikelen zeven managementboeken. Ze werden uitgegeven door Haystack en door Futuro Uitgevers. Vier boeken werden bestsellers en eindigden in de Managementboek top 5.
Overbeek vindt kennisdeling zo belangrijk, dat hij hier op Jongebazen de finesses van het managementvak deelt met zijn collega’s. Het is nodig in tijden van verandering. Aritificial Intelligence heeft dan ook volop zijn aandacht, maar vooral in combinatie met gedrag: wat wordt de rol van de mens straks en hoe kan hij zich daarop voorbereiden? Het gaat bij Bert trouwens niet alleen over AI. In zijn boek 'De Schakelaar' zet hij uiteen hoe hij vindt dat de manager van de toekomst zijn teams tot maximale prestaties kan leiden.
Correspondentie met Bert Overbeek gaat via icloud.com. Gewoon zijn naam in kleine letters ervoor en er is contact. Zijn website? bertoverbeek.com
Begin 2025 goed!
Verbeter je persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden
50% korting op een Pro-abonnement
Upgrade nu voor €100 en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen en kennisbankpagina’s >>
1: Het is makkelijk, omdat hij dan verstand heeft van systemen, kennis etc. en hoe het allemaal werkt in je bedrijfsleven.
2: Nu kun je gaan beginnen met de medewerker die net pas begint. Je kunt de medewerker zelf vormen naar wat jij zelf wil.
Dus wat is nou het beste?
Ik persoonlijk denk dat een ervaring wel makkelijk is, maar geen pré.
Je kunt de medewerker nog zelf vormen naar je hand.
Wat denken jullie?
MvG Mark
Ik heb het idee je beter te leren kennen.Een goed mens met een open geest voor mensen die minder ervaring hebben.
Op de vraag reagerend. Ervaring is een pre. Echter welke ervaring wil je dan. De harde of de zachte kant. Afhankelijk van de functie lijkt mij.
Dat de persoon in kwestie een behoorlijke zelfkennis heeft is voor mij persoonlijk een pre. Daarin zal zij of hij naar waarheid zeggen welke kwaliteiten en competenties aanwezig zijn.
Als goed begeleider heb je jezelf (als het goed is) uitstekend ontwikkeld. Je weet wie er tegenover je zit.
Oordelen hoef je niet, alleen te kiezen.
Jos (I)
Jos, ik vraag mijzelf af wat je verstaat onder "harde en zachte" ervaringen.
Mark2.
Bedankt voor je bericht.
De harde kant zijn de zaken die geleerd hebt tijdens je studie en de ervaring die je op gedaan hebt in bedrijven. Dit is te beschrijven en te controleren.
De zachte kant is hetgeen jijzelf bent. Hoe sta je in het leven, ben je zelfstandig, een teamspeler, een doorzetter, gedreven en vooral betrouwbaar. Dit is niet controleerbaar. Een mens kan veranderen. Ik ga van het goede uit.
Wat ik ervaar is dat vaak de emotie uit de weg gegaan wordt. Wie praat er tegenwoordig nog echt over de emotie zonder emotie. Benoem de emotionele goede en minder goede kanten. Dan ontdek je wie je tegenover je hebt.
Om een goed mens in je organisatie aan te kunnen nemen is het van groot belang dat je jezelf kent en op basis van gelijkheid het gesprek ingaat. Leer de mensen tegenover je kennen. Luisteren en de uitstraling koppelen is belangrijk om te weten of de mens waarmee je het gesprek hebt een eerlijk en open mind heeft. Niemand verstopt zich en degene die zich verstopt is geen kandidaat ook al heeft hij goede papieren.
Voor mij is ervaring op het gebied waar een mens voor komt solliciteren belangrijk (hard) Het zwaarts weegt hoe een mens in het leven staat en daarmee omgaat (zacht) Van allebei (hard en zacht) minder maar de wil om te leren is een goede kandidaat.
Jos