In Amsterdam is 30% van de totale vrachtvoertuigen in Amsterdam voor voedseldistributie en dan vooral voor de horeca. Hoe kan horecabelevering efficiënter worden opgezet? Het antwoord: inzet van kleinere elektrische vrachtvoertuigen. Het efficiënter maken van eigen vervoer binnen horecadistributie zal positieve gevolgen hebben op de bereikbaarheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit.
Dat concludeert Chaymae Amakhlouf, Student logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij deed onderzoek in Amsterdam naar de horecadistributie in de Oude Pijp. De analyse van de huidige horeca leveringen in de Oude Pijp laten zien dat er een grote potentie ligt in het gebruik van LEVV’s in combinatie met een Hub. Het lijkt er dus op dat horecaleveringen duurzamer, goedkoper en efficiënter kunnen.
Lees er alles over op Logistiek.nl.
Begin 2025 goed!
Verbeter je persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden
50% korting op een Pro-abonnement
Upgrade nu voor €100 en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen en kennisbankpagina’s >>