Opleiding: Startend Leiderschap & Management Programma

In het Startend Leiderschap & Management Programma van TIAS School for Business & Society nemen onze experts je mee in alle onderwerpen die van belang zijn voor jouw inzichten en vaardigheden op het gebied van people management. Het programma is erop gericht om zowel jouw inzicht als ook jouw vaardigheden als manager te vergroten. Met een focus op praktische vaardigheden en strategieën, bieden wij een programma dat aansluit bij jouw behoeften en ambities.

Curriculum

Het programma bestaat uit 4 modules van elk twee dagen zodat je na elke tweedaagse eerst weer de tijd en ruimte hebt om met de geleerde stof aan de slag te gaan. Tijdens de modules wordt er naast theorie veel gebruik gemaakt van practicals en werken we met acteurs om in een veilige omgeving met nieuwe vaardigheden te oefenen.

Objectives

  • Je ontwikkelt een diepgaand begrip van diverse leiderschapsstijlen, kent je persoonlijke voorkeursstijlen en kunt schakelen tussen stijlen, passend bij de situatie.
  • Je weet wie je bent als leider en wat jouw manier van leidinggeven heeft gevormd.
  • Je kent de diverse conflictstijlen en weet deze effectief toe te passen in verschillende situaties.
  • Je bent bekend met de strategieën om medewerkers te motiveren en kan deze toepassen in de praktijk.
  • Je ontwikkelt vaardigheden om succesvol te onderhandelen, moeilijke gesprekken te voeren en constructief feedback te geven en ontvangen, om zo sterke relaties binnen je team te bouwen.
  • Je ontwikkelt een diepgaand begrip van verschillen tussen teamleden en hun invloed op het team functioneren. Je weet hoe je van de verschillende teamleden een geheel smeedt en een omgeving creëert waarin jij en je team het beste in elkaar naar boven halen.
  • Je bent je bewust van wat je kan en móet doen wanneer medewerkers niet goed functioneren. En geven we je inzicht in jouw rol als leidinggevende in veranderingen, en hoe je die effectief vormgeeft.
  • Je ontwikkelt een meer holistisch perspectief van de verschillende belangen in organisaties en wat dat betekent voor je verhouding tot andere leidinggevenden en het management.

Student profile

Deelnemers aan het programma Startend Leiderschap & Management zijn voornamelijk first time leaders met 0 tot 5 jaar management ervaring uit diverse sectoren, waaronder profit-, non-profit en de publieke sector. Het zijn zowel ervaren professionals die starten met leidinggeven, als jonge talenten die in de eerste leiderschapsrol komen tot mensen die zich nog aan het oriënteren zijn op een volgende stap in hun carrière.
  • Je bent je aan het oriënteren: je wilt weten of leidinggeven bij je past
  • Je start binnenkort als leidinggevende en wilt je voorbereiden
  • Je bent recent gestart als leidinggevende en wilt groeien in deze rol
Meer...
€8.800
Vrij van BTW
Aangeboden door
TIAS School for Business and Society
Onderwerp
Leiderschap
Niveau
Duur
0 maanden
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Tilburg
ma 10 feb. 2025
Tilburg
do 9 okt. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo
NBA
CRKBO en BTW-vrijstelling
NVAO Geaccrediteerde opleiding
AACSB
NOREA
RICS
AMBA
CFA