Opleiding: Leer Zuurdesembroden bakken met jouw eigen gistcultuur
Ontdek hoe je heerlijk zuurdesembrood kunt bakken met je eigen gistcultuur. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je met simpele ingrediënten en zonder speciale tools perfecte zuurdesembroden maa
Leer Zuurdesembroden bakken met jouw eigen gistcultuur
Ben jij klaar om het avontuur van zuurdesembrood bakken aan te gaan? Deze cursus neemt je stap voor stap mee in de wereld van zuurdesem, zodat jij binnenkort je eigen overheerlijke zuurdesembroden uit de oven haalt. Hier is waarom je deze cursus niet wilt missen en wat je precies gaat leren:
Wat is Zuurdesem?
Zuurdesem is een natuurlijk fermentatieproces waarbij bloem en water samenkomen met wilde gisten en melkzuurbacteriën uit de omgeving. Dit mengsel, ook wel een zuurdesemstarter genoemd, vormt de basis voor het bakken van zuurdesembrood. In tegenstelling tot brood dat met commercieel gist wordt gemaakt, heeft zuurdesembrood een unieke, complexe smaak en een knapperige korst die je niet snel zult vergeten.
Zuurdesem brood is gezonder dan brood dat met gist wordt gemaakt
Zuurdesembrood is niet alleen ontzettend lekker, maar ook gezonder dan brood dat met gist wordt gemaakt. Door het natuurlijke fermentatieproces wordt het brood makkelijker verteerbaar en zijn de voedingsstoffen beter opneembaar. Bovendien krijg je een brood zonder toegevoegde chemische stoffen, puur natuur dus! Met je eigen zuurdesemstarter ben je niet lange