Opleiding: Nascholing Jaarverslag van de vertrouwenspersoon | 14 jan 2025

Over onze cursus

Vertrouwenspersonen, intern en extern, zullen vaak een rapportage opstellen van de meldingen en klachten van het afgelopen jaar; het jaarverslag. Voor veel vertrouwenspersonen is dit een puzzel. Welke gegevens moet dit jaarverslag precies bevatten en wat verwacht de organisatie precies? Tijdens deze cursus wordt uitgebreid ingegaan hoe je als vertrouwenspersoon het jaarverslag schrijft en vervolgens presenteert. 

We beginnen met het doel van het jaarverslag en de verwachtingen die de meeste organisaties hierover hebben. Vervolgens gaan we in op de elementen die een jaarverslag normaal gesproken zoals heeft. Daarna bespreken we de registratie van meldingen gedurende het jaar: hoe doe je dat op een zodanige manier dat je het jezelf gemakkelijker kan maken tijdens het schrijven van het jaarverslag. Ook gaan we in op de vraag hoe vertrouwelijkheid te waarborgen bij het schrijven van het jaarverslag. Hoe analyseer je vervolgens de meldingen, trek je conclusies en doe je aanbevelingen. We behandelen een aantal voorbeelden van jaarverslagen om te laten zien op wat voor verschillende manieren het schrijven van een jaarverslag kan worden aangepakt. Aan het einde van de cursus geven we tips en tricks voor het daadwerkelijk schrijven en presenteren van het jaarverslag. Bij het presenteren krijgen deelnemers aan de cursus ook de gelegenheid om te oefenen. 

Deze cursus biedt BNS op de volgende taakgebieden van de vertrouwenspersoon: voorlichten en informeren & gevraagd en ongevraagd adviseren.

Meer...
€288
Vrij van BTW
Aangeboden door
Compliance Insights Academy
Onderwerp
Jaarrekening
Vertrouwenspersoon
Niveau
Looptijd
4 dagen
Taal
nl
Type product
Lesvorm
Evenement
Aantal deelnemers
Min: 8
Max: 16
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Koninginnegracht 60 Den Haag
di 14 jan. 2025