Opleiding: Arbeidsrechtelijk kwalificeren anno 2025: trends, (schijn)zelfstandigheid en herkwalificatierisico's
PUNTEN
NOvA 4 PO-punten
MfN 4 punten, cat. 2 kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
NIVEAU
** Verdieping (Basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)
RECHTSGEBIED
Arbeidsrecht
UW RESULTAAT
Na afloop van de cursus bent u volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van de arbeidsrechtelijke kwalificatievraag. De verbreding en verdieping kunt u direct toepassen in de praktijk.
VOOR WIE
De doelgroep is advocaten, rechtsbijstandsjuristen en bedrijfsjuristen.
DOOR WIE
Mr. dr. N.M.Q. (Niels) van der Neut
– universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam
SYLLABUS
De syllabus wordt tijdens de cursus uitgereikt. Een week voorafgaand aan de cursus wordt u de digitale versie van de syllabus toegezonden.
12.00 – 12.30 uur Ontvangst met sandwiches, registratie en uitreiking documentatie
12.30 – 14.30 uur – De uitlegfase: wat is de rol van de maatschappelijke positie van partijen, en welke waarde heeft het schriftelijke contract ten opzichte van de feitelijke uitvoering?
– De kwalificatiefase: welke lessen zijn te trekken uit de toepassing van de Deliveroo-gezichtspunten in de feitenrechtspraak, en welke invloed heeft het Uber-arrest?14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 15.45 uur Een blik op de toekomst (VBAR): in welk opzicht wijzigt het toetsingskader daadwerkelijk ten opzichte van de huidige situatie (VBA), en hoe kan een werkende de verschillende rechtsvermoeden inroepen (R)?
15.45 – 16.00 uur Pauze
16.00 – 17.15 uur – De tussenpersoon: wat maakt het voor de kwalificatievraag uit of sprake is van een tweepartijen- of driepartijenovereenkomst?
– Herkwalificatie: wat zijn de risico’s?
17.15 uur Afsluiting