Opleiding: Online CISM Course inclusief examen / English

Online e-learning voor ISP- of CISM-(ex)cursisten

Heeft u bij ons de Information Security Practitioner of de CISM Preparation Course gevolgd en heeft u nog niet het CISM-examen succesvol behaald? Dan is deze e-learning precies wat u nodig heeft. Deze e-learning is gericht op het behalen van de Certified Information Security Manager® (CISM) certificering.

Heeft u bij ons de Information Security Practitioner of de CISM Preparation Course gevolgd en heeft u nog niet het CISM-examen succesvol behaald? Dan is deze e-learning precies wat u nodig heeft. Deze e-learning is gericht op het behalen van de Certified Information Security Manager® (CISM) certificering. Als cursist van onze Information Security Practitioner of de CISM Preparation Course heeft u al een groot deel van de exameneisen onder de knie. Met deze e-learning, inclusief examen, kunt u uw kennis opfrissen en verder versterken om zo succesvol het CISM-examen te behalen. De CISM Online Review Course biedt online, on-demand lessen en is daarmee de ideale voorbereiding op het CISM-examen.

De cursus behandelt de vier CISM-domeinen, waarbij elk deel direct aansluit op de CISM Exam Content Outline. Na aankoop heeft u een jaar lang toegang tot de cursus. Bij voltooiing ontvangt u 20 CPE-punten. De cursus duurt ongeveer 16 uur.

Het gaat om een online cursus.

Module 1 – Information Security Governance

* Behandelt het organiseren van de inrichting en aansturing van de informatiebeveiligingsfunctie binnen de organisatie. Dit omvat: bepaling informatiebeveiligingsdoelen (in meetbare termen), het bepalen van de rollen en verantwoordelijkheden, het beschrijven van de huidige en de gewenste situatie, het uitvoeren van een gapanalyse die leidt tot een strategie om te komen tot de gewenste situatie, alsmede de vertaling daarvan naar een actieplan voor informatiebeveiliging; aan de slag!

Module 2 – Information Security Risk Management

* Geeft inzicht in het formuleren van een risicomanagementstrategie, bijbehorende rollen en verantwoordelijkheden, bepaling van het risicomanagementframework, uitvoeren risico-gapanalyse, beoordeling en behandelingsopties van risico’s, integratie met life cycle processen, het werken met baseline maatregelen, alsmede risico monitoring en communicatie.

Module 3 – Information Security Program

* Betreft de vertaling van het in module 1 gemaakte actieplan naar een informatiebeveiligingsprogramma: bepalen programmadoelen, scope van het programma, uitvoeren gapanalyse huidige en gewenste situatie m.b.t. ontwikkeling en beheer van een IB-programma, aandacht voor IB-architecturen, beheertaken, operationele aspecten van programma-uitvoering, het belang van derde partijen, soorten maatregelen die geïmplementeerd kunnen worden, alsmede programma metrics en monitoring om de voortgang van de programma uitvoering te bewaken.

Module 4 – Incident Management

* En wat als het onverhoopt fout gaat, als een incident uitgroeit tot een ramp? Er dienen incident respons doelen en -procedures ontwikkeld te worden, een incident respons team dat ter zake kundig en getraind is, ook incident respons plannen, disaster recovery plannen en procedures. Die plannen dienen uitgebreid getest te worden. Er is nagedacht over uitwijksites (hot, warm, cold, e.d.) en de gewenste hersteltijden zijn bepaald, zodat de business op tijd weer operationeel kan zijn. En na afloop van een calamiteit vinden diverse post-incident activiteiten plaats, zoals het zeker stellen van bewijsmateriaal en het opsporen van de hoofdoorzaak van de ramp.

Oefenexamen

* De e-learning eindigt met een oefenexamen van 80 vragen

Met deze e-learning, inclusief examen, kunt u uw kennis opfrissen en verder versterken om zo succesvol het CISM-examen te behalen. De CISM Online Review Course biedt online, on-demand lessen en is daarmee de ideale voorbereiding op het CISM-examen.

De CISM® Preparation Course is bedoeld voor cursisten die al de CISM Preparation Course of Information Security Practitioner bij ons gevolgd hebben en hun kennis willen opfrissen om zo het CISM Certificaat te behalen.

Iedereen die de ISP of CISM bij ons succesvol heeft afgerond, heeft voldoende voorkennis om deze e-learning te begrijpen.

Meer...
€1.650
ex. BTW
Aangeboden door
Security Academy
Onderwerp
CISM
Niveau
Duur
16 uren
Looptijd
16 dagen
Taal
en
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 13
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Online
di 1 okt. 2024
Online
wo 1 jan. 2025
Online
di 1 apr. 2025
Online
di 1 jul. 2025
Online
wo 1 okt. 2025
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling
ISC2
SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)