Opleiding: Schikken in binnen- en buitenland

Tal van zaken worden buiten de rechter om afgedaan. Dat kan o.a. door middel van een transactie of strafbeschikking (“schikken”). Deze twee instrumenten staan tijdens deze cursus centraal. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan procesafspraken, waarbij als het ware wordt “geschikt”, maar dan met gerechtelijke afdoening.

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de theorie én de praktijk deze drie afdoeningsmodaliteiten. Hoe zien de kaders eruit? Hoe gaat praktisch het schikken met het Nederlandse OM in zijn werk? Welke mogelijkheden zijn er, welke aandachtspunten staan er en welke waarborgen zijn ingebouwd? Ook komen toekomstige ontwikkelingen aan bod en wordt ingegaan op het nieuwe Wetboek van Strafvordering.

Ook wordt besproken hoe transigeren in een internationale setting eruitziet, welke afdoeningsmogelijkheden daar bestaan, en hoe contacten met buitenlandse autoriteiten verlopen.

Tot slot komen de mogelijke consequenties van transigeren, de implicaties en hoe daarmee om te gaan besproken, waaronder civiele aansprakelijkheid, uitsluiting van aanbestedingen, reputatieschade en fiscale gevolgen.

Meer...
€431
ex. BTW
Aangeboden door
BijzonderStrafrecht Academie
Onderwerp
Niveau
Looptijd
4 dagen
Taal
nl
Type product
Lesvorm
Evenement
Aantal deelnemers
Min: 7
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Koninginnegracht 60, 2514 AE Den Haag
di 22 okt. 2024