Is de service bij AH soms een sprookje?

Het is nog niet zo lang geleden dat het bij AH een sprookje leek om te gaan winkelen. Waarbij je de kans liep een vliegend tapijt langs je hoofd  te voelen scheren, 1 van de 7 dwergen iets van de onderste schap voor je zou kunnen pakken en Langnek de boel van grote hoogte in de gaten hield.  Natuurlijk wilde ook ik, net als duizenden met mij,  mijn zegeltjes plakken om korting te kunnen opstrijken voor De Efteling.

 

Zomaar een donderdag rond lunchtijd.

Ik heb helaas geen muntje bij de hand voor een karretje, dan maar een mand om boodschappen voor een 5 persoonshuishouden in te slaan.

Moeizaam leg ik de laatste meters  naar de kassa af, omdat ik zoals altijd teveel meeneem.    Ik loop wat scheef door de mand die topzwaar aan mijn ene arm hangt.  Onder de okselfrisse andere arm klem ik op de valreep nog een fles cola.  De draagstrip van het voordeelpak closetpapier kan ik nog net met de vingers van mijn linkerhand omvatten. Opgelucht bereik ik zonder iets te laten vallen kassa 1.

De klant voor mij is een oudere dame die ieder artikel tergend langzaam op de band legt.

Uit respect voor de bejaarde medemens weet ik natuurlijk mijn ongeduld te bedwingen.

Dan is het mijn beurt, razendsnel haal ik mijn boodschappen uit de mand.

De kassadame begroet mij met een vriendelijk goedemiddag en begint de artikelen te scannen. Met gezwinde spoed loop ik door om mijn boodschappen in te pakken.

Het is bijna een sport om voordat het laatste artikel is gescand de rest van de boodschappen al in mijn tas te hebben. In dit geval zelfs twee, want door de overdosis aan boodschappen is er een plastic tas bij nodig.

‘Heeft u een bonuskaart mevrouw’? Ja, die heb ik en hoera! het scheelt me toch weer zo’n vier euro. ‘U wilt pinnen? Ik knik en doe een greep in mijn portemonnee.  Zo’n 5 pasjes haal ik tevoorschijn, maar die van Fortis ontbreekt.

Het zweet breekt mij uit en snel achterom kijkend zie ik de rij voor de kassa steeds langer worden. Paniek slaat toe als een zeer helder beeld mij voor de ogen flitst: mijn dochter! Zij heeft mijn pinpas geleend.

‘Mevrouw’….

Met een klap keer ik terug tot de realiteit en begrijp dat ik nu iets moet zeggen, namelijk dat ik niet KAN betalen.

De dame van de kassa kijkt mij wazig aan als ik zeg dat ik niet kan pinnen en ook niet cash kan betalen. Maar dat zal vast geen probleem zijn want ik woon vlakbij en haal een andere pinpas, zeg ik opgewekt om mijn ongemakkelijke gevoel te maskeren.

‘En mijn tassen kunnen wel even hier bewaard blijven toch?’

Ze moet de wanhoop in mijn ogen gezien hebben maar toch klinkt haar verrassende antwoord: ‘nee mevrouw, dat gaat niet’.

‘Wat dat gaat niet? Het is wel eens eerder gebeurd en ik kom hier verdikkeme 6 dagen in de week. Ik neem aan dat ik toch wel tot een vaste klant gerekend mag worden.’

‘Helaas mevrouw, we hebben nieuwe regels.’

 Huh?

’U moet uw boodschappen weer uit uw tassen halen en straks opnieuw afrekenen.

Ik roep wel even een collega die kan erbij  helpen’.

‘Maar waarom is die regel ingesteld’, zeg ik inmiddels flink geïrriteerd.

‘Omdat het voorgekomen is dat klanten hun boodschappen helemaal niet meer kwamen ophalen’, legt ze geduldig uit.

Natuurlijk sputter ik nog even door, maar er valt niets tegen in te brengen.

De betreffende collega komt er aan en begint de boodschappen 1 voor 1 uit mijn tassen te pakken en in een nieuwe mand te leggen. Ik kan het niet langer aanzien.

Met het schaamrood op de kaken en nog namopperend vlieg ik (net als de voordeelpakken) de winkel uit. Het lukt mij om binnen 5 minuten met een geldig betaalmiddel terug te zijn op de plek des oordeels.

Ik zie dat er voor mijn boodschappen twee mandjes gebruikt zijn waarmee ik dus opnieuw langs de kassa moet. Het is me mijn eer te na om dezelfde kassa te nemen. Nee, met mijn twee mandjes waarmee ik nu wel in balans loop, ga ik naar een kassa die net open gaat. Lekker puh!

Sprookjes lopen toch altijd goed af? Hoewel….het is mijns inziens een happy end met een bittere nasmaak.

 

Bij een andere regionale supermarkt heb ik navraag gedaan en bovengenoemde situatie geschetst.

Er werd aangegeven dat het geen probleem is om de boodschappen bij de desbetreffende kassa te laten staan. Of men bewaard ze bij de klantenservice. De klant kan bij terugkomst de rekening vereffenen en de boodschappen hoeven niet opnieuw gescand te worden.

 

Ik denk dat ze er binnenkort een vaste klant bij gaan krijgen…..

 

Begin 2025 goed!
Verbeter je persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden

50% korting op een Pro-abonnement 

Upgrade nu voor €100 en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen en kennisbankpagina’s >> 

Susan van Gorp
Pro-lid
Tja, wat een slecht verhaal zeg van AH, wat kost het nu om die tas gewoon even achter te houden tot een later tijdstip? Weegt de klant onvriendelijke regel echt op tegen die ene keer dat iemand misschien zijn boodschappen niet komt ophalen, en ze zelf de boodschappen moeten uitruimen?
robert
Massa communicatie kost bakken met geld. Persoonlijke aandacht is gratis. kijk en de consument heeft het meest behoefte aan die warme deken: aandacht en warmte. AH laat de klant in dit geval in de koude staan.
G M Koster
Ik zou in ieder geval ook nog even bij de klantenservice van AH checken of dit echt nieuwe regels zijn. Ik vind AH altijd zeer servicegericht!
Elly
Goed stukje vooral het begin van het wat een sprookje zou moeten zijn.

Maar zo gaat het vaak als geld het belang is en niet altijd de klant
Anz
Ik ben helaas in mijn warrigheid ooit eens voor hetzelfde debacle komen te staan. En inderdaad, ik kon weliswaar mijn tasje laten staan, maar dan met het tasje weer langs de kassa om alles opnieuw te laten scannen.
Maar ik vind het erg bepalend bij welk filiaal en op welk moment je er bent om het als echte ergernis te ervaren.
Als ik al twee keer van kassa ben veranderd door zo'n gezellig, allerlaats, driehoeks bordje. Of  "gewoon" te weinig personeel, dan kan je echt m'n rug op en kom ik het misschien idd niet ophalen. Ook toppunt van ergernis; een cassiere die lekker snel wilt werken en vervolgens geirriteerd je wegstaart als jij je mega-gezins inkopen niet binnen de tijd in 3 tassen hebt gestopt.

Bij het betreffende filiaal, waren ze erg vriendelijk.
Ook  ik was binnen 10 minuten terug en het meisje opende even snel een kassa voor me en voorts was ik weder.
Het ligt dus mijns  inziens niet echt aan het protocol, meer aan de persoonlijke invulling van het het personeel op deze regels.
Meine de Man
Pech! Onlangs had ik hetzelfde bij de Lidl, doordat mijn pas geskimmed was in Leuven tijdens een weekendje stappen en hij het daarom niet meer deed. Ligt dus niet alleen aan de albert heijn. Misschien dat kleine boerensupermarkten het nog doen maar ik vind het logisch dat de grotere het niet doen!
Titus Kroon
Ofschoon ik de ergernis van mevrouw goed begrijp en AH dit m.i. niet bepaald tactisch aanpakt, vind ik de reactie wel erg passen in de " ik eis" cultuur waarover momenteel veel wordt gesproken, maar waaraan wij ons steeds meer, bewust of onbewust, schuldig maken. Willen we enerzijds duidelijke regels en aanpak van allerlei "ontoelaatbaar gedrag", maar als het erop aankomt stellen we onze eigen regels en worden we boos om de dingen die ons in de weg staan. Wat meer begrip zou mischien goed zijn, ook van een winkel als AH.
G. de Bue
Snap er niets van: belooft AH toch voortdurend in haar advertenties op de kleintjes te letten, hier is duidelijk geen sprake van een grote boodschap en dan maken ze het niet waar.
Mijn boodschap aan AH is dan ook "Doe wat je toezegt".
ria
tja, dat valt toch wel even tegen van onze grote Albert Heijn, die zich nu wel wat "kleinzielig"gedraagt,  overigens een smakelijk stukje om te lezen, gelukkig dat het niet altijd vlekkeloos verloopt bij Albert, want dan is het ook niet mogelijk om weer eens zo'n smeuiig stukje tekst voorgeschoteld te krijgen..complimenten!
dleandros
wel ja, wat maakt het uit. Regels zijn regels. Als consument moet je denk ik altijd eerst controleren of je de geaccepteerde betaalmiddelen bij je hebt.
Robert Kroon
AH moet meer investeren in interne communicatie.....want dit is weer het bewijs dat de medewerkers van AH de zaak maken of kraken
De-AH-Deverstraat -Apeldoorn-Hater
AH en Service laat mij lachen.

 Voor de bewoners van het Centrum van Apeldoorn is deze naast Lidl de enigste supermarkt op loopafstand (1 km) sinds Super Coop pleite is gegaan.

Regelmatig krijg ik te horen als ik een kilo kaas van het mes wil hebben en het is na 17 uur dat de messen al schoongemaakt zijn en dat je maar voorverpakte kaas moet pakken.
Mijn reactie de laatste 3x is geweest, mandje in de kaas vitrine laten staan en zeggen dat dit een service van niks is sen weglopen.
Dan maar geen boodschappen.
Ook iriteer ik mij er aan dat je echt op personeel jacht moet gaan, om te vragen op er nog iemand voor de kaas afdeling is. Ze pen gerust langs en zien je staan en vragen niks, je kan soms blijven wachten tot je een ons weegt.
AH moet echt zo doorgaan, ze willen zeker de supermarkt met de duurste prijzen en de slechtste service worden.