Opleiding: First Responder Engelstalig / English

Zet uw eerste stappen in de wereld van incident response en doe meer kennis op.

Het kan vaak als ingewikkeld worden ervaren om een cyberincident en het daaropvolgende respons proces te doorlopen, zelfs wanneer deze taken worden uitbesteed aan een externe partij. Tijdens een incident is het echter nog steeds belangrijk dat de eigen IT medewerkers informatie verstrekken, aangezien zij de infrastructuur het beste kennen. Helaas blijkt bij veel organisaties dat de IT staf niet op de hoogte is van de benodigde informatie en procedures die nodig zijn tijdens een incident response traject.

Wij bieden u een ééndaagse training aan die uitlegt wat er moet gebeuren bij een incident en de basisprincipes van forensische analyse behandelt. Hierdoor kan uw organisatie zo min mogelijk hinder ondervinden van het incident en kan iedereen snel weer terugkeren naar de normale gang van zaken.

De cursus is Engelstalig.

Deze eendaagse cursus start om 9.30u en duurt tot ongeveer 16.30u.

* Basis forensische analyse
* Basisprincipes van digitaal forensisch onderzoek
* Hosts en netwerk data collection
* Gecompromitteerde systemen
* Incident Response life-cycle
* Kritische factoren bij een incident
* Live data collection en triage
* Werkwijze attackers en malware

De Security Academy gelooft in de kracht van praktijkkennis en praktijkervaring. Daarom krijgt u les van (zeer) ervaren praktijkdocenten, die les geven in het vak dat zij dagelijks beoefenen. Daarnaast zijn zij didactisch onderlegd en waar nodig bijgeschoold, zodat zij hun kennis en ervaring goed op u kunnen overbrengen.

Ook is het mogelijk de cursus incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.

De doelstelling/resultaat van deze cursus is om de deelnemers te leren wat te doen tijdens een cyberincident en hen de basisprincipes van forensische analyse bij te brengen. De cursus is ontworpen om deelnemers in staat te stellen de eerste basisstappen te nemen na een incident en de meestgemaakte fouten te vermijden. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat de organisatie zo min mogelijk last heeft van het incident en snel weer kan terugkeren naar 'business as usual'.

Voor de mogelijke vervolgstappen kan je terecht op onze [website](https://www.securityacademy.nl/opleidingen-overzicht/vendoren/fox-it/first-responder/)of je kan telefonisch contact met ons opnemen.

Deze training is bedoeld voor:

* IT Security medewerkers
* Security Officers
* IT administrators
* Network Administrators
* CISO’s

Meer...
€850
ex. BTW
Aangeboden door
Security Academy
Onderwerp
Niveau
Duur
7 uren
Looptijd
7 dagen
Taal
en
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 13
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Woerden
di 25 mrt. 2025
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling
ISC2
SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)