Opleiding: OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren en Examenvoorbereiding

Algemene omschrijving

De certificaten OCA (Oracle Certified Associate) en OCP (Oracle Certified Professional) zijn essentiële stappen voor elke softwareontwikkelaar die Java beheerst en zijn/haar carrière wil verbeteren. OCA wordt vaak gezien als het rijbewijs voor programmeurs, waarmee het uitmuntend en snel kunnen lezen van broncode intensief wordt getoetst. Je leert alles over de principes van objectgeoriënteerd programmeren. In de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren gaan we hier op een zeer fundamentele manier op in, waardoor vaak over het hoofd geziene bugs of rare gedragingen van de software door jou worden opgemerkt. De OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren biedt een uitgebreide voorbereiding op de examens OCA (Oracle Certified Associate) en OCP (Oracle Certified Professional). Tevens wordt de nadruk gelegd op de kernprincipes van Java, evenals de praktische toepassing in het bedrijfsleven. Of je nu de basis van Java wilt leren of jouw kennis wilt verbeteren, met de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren word je stap voor stap begeleid naar succes.

Tijdens de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren worden technische onderwerpen behandeld, zoals primitieve types ten opzichte van objectreferenties, methoden, overloading en inheritance (overerving). Je leert hoe jij effectief gebruik kunt maken van API’s, zoals Random, Scanner en String. Tevens verdiep jij je in programmeerflows zoals for-loops, if-else statements en switch cases. Daarnaast zul jij je verdiepen in belangrijke OOP-principes, zoals polymorfisme, interfaces en het gebruik van lambda-expressies. Ook worden de verschillen tussen checked en unchecked exceptions, en de uitwerking op jouw code, uitvoerig behandeld. Dit maakt de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren geschikt voor iedereen met basiservaring in programmeren, terwijl meer ervaren ontwikkelaars hun kennis kunnen verdiepen en verfijnen.

Na de technische basis start de intensieve examenvoorbereiding voor zowel OCA als OCP. De tweede dag is gericht op de OCFA-examentraining, waarbij we alle benodigde concepten herhalen en in examenvorm oefenen. De derde dag is volledig gewijd aan de OCP-JD examentraining, waarin we complexe onderwerpen verder uitdiepen. Voor degenen die nieuw zijn in Java of OOP, biedt de Full-Stack Developer Training ook de mogelijkheid om te starten met een introductiedag, waarbij geen voorkennis vereist is. Zo stomen we je klaar voor een succesvolle afronding van beide certificeringen, met voldoende praktijkervaring en diepgaande kennis om jouw Java-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Doelgroep

De OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren is voornamelijk geschikt voor ervaren programmeurs die met de programmeertaal Java willen leren werken.

OCA (Oracle Certified Associate) is met name geschikt voor beginnende programmeurs.

OCP (Oracle Certified Professional) is daarentegen bedoeld voor ervaren OOP-programmeurs.

Leerdoelen

Door de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren te volgen, zul je de volgende kennis en vaardigheden verkrijgen:

  • Inzicht in de basisprincipes van Java en Object-Oriented Programming (OOP).
  • Het toepassen van technische begrippen, zoals primitives versus objectreferenties en method overloading.
  • Belangrijke Java API’s begrijpen, zoals:
    • Random.
    • Scanner.
    • String.
    • ArrayList.
    • LocalDateTime.
  • Programmeerstructuren beheersen, zoals:
    • For-loops.
    • If-else statements.
    • Switch.
    • While-loops.
  • Diepgaande kennis van inheritance (overerving), polymorfisme en interfaces in Java.
  • Omgaan met exceptions, inclusief checked en unchecked errors, evenals het correct afhandelen van fouten in Java.
  • Kennis van class instantiatie, access modifiers en het gebruik van packages en static imports.
  • Voorbereiden op het OCA-examen met herhaling en oefening van alle relevante principes.
  • Voorbereiden op het OCP-examen door verdieping van complexe onderwerpen en gevorderde principes.

Voorkennis

Voordat je deelneemt aan de OCA Java Training: Objectgeoriënteerd Programmeren, is het van belang dat jij beschikt over enige programmeerervaring.

Bij OCA (Oracle Certified Associate) kan enige programmeerkennis goed van pas komen, echter is dit niet verplicht.

OCP (Oracle Certified Professional) is gericht op objectgeoriënteerd programmeren en is daarom bedoeld voor ervaren OOP-programmeurs. Het OCP-examen wordt over het algemeen als moeilijk beschouwd.

Meer...
€1.750
ex. BTW
Aangeboden door
Startel bv
Onderwerp
Java
Niveau
Looptijd
3 dagen
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Startel (Drachten)
di 29 okt. 2024
Virtual
di 29 okt. 2024
Startel (Drachten)
ma 25 nov. 2024
Virtual
ma 25 nov. 2024
Startel (Drachten)
wo 18 dec. 2024
Virtual
wo 18 dec. 2024
Startel (Drachten)
di 14 jan. 2025
Virtual
di 14 jan. 2025
Startel (Drachten)
ma 10 feb. 2025
Virtual
ma 10 feb. 2025
Startel (Drachten)
wo 12 mrt. 2025
Virtual
wo 12 mrt. 2025
Keurmerken aanbieder
AgilePM - Agile Project Management (APMG)
ASL
Axelos
BISL
EC-Council
EC-Council Certified
EXIN
ITIL
Lean IT
NRTO