Opleiding: Digitale transformatie voor financieel managers

Digitale transformatie voor financieel managers

Een aanpak gebaseerd op de Zes succesfactoren voor digitale transformatie© voorkomt mislukkingen. Veel digitaliseringsprojecten leveren onvoldoende resultaat op. Digitalisering speelt een grote rol om data gedreven werken te implementeren.

De omgeving van organisaties is aan zeer veel veranderingen onderhevig. Een wendbare organisatie helpt om hier goed mee om te gaan en in te kunnen spelen op business opportunity’s. Een aanpak gebaseerd op de Zes succesfactoren voor digitale transformatie© voorkomt mislukkingen. Veel digitaliseringsprojecten leveren onvoldoende resultaat op. Digitalisering speelt een grote rol om datagedreven werken te implementeren.
Aan de hand van de vooraf in te vullen gratis Sneak Preview BusinessITScan® (https://businessitscan.nl/?ref=NIVE) krijg je een beeld van de knelpunten en verbeterkansen in jouw organisatie.
De BusinessITScan® helpt jou om als financieel manager een bijdrage te leveren aan een wendbare organisatie waarbij de processen in lijn zijn met de strategie. De BusinessITScan® is een tool om snel en integraal inzicht te krijgen, draagvlak te creëren en een business plan op te stellen.  

Uitdagingen van de financieel manager die in deze cursus aan bod komen zijn:
Als financieel manager wil je de rapportage processen stroomlijnen en komen tot zo ver mogelijk gedigitaliseerde maandafsluiting. Hoe zorg je dat gegevens in het primaire proces goed worden vastgelegd?  Welke knelpunten kom je hierin tegen en hoe ga je die knelpunten aanpakken? Hoe neem je daar je business partners in mee?
Als financieel manager wil je de ondersteunende organisatie, denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde systemen, in lijn brengen met de doelstellingen van de organisatie. Hoe breng je knelpunten in kaart? Hoe ga je in kleine en/of grote stappen naar een structureel goed op de ondernemingsdoelstellingen afgestemde organisatie-inrichting?
Hoe ga je als financieel manager om met de uitdagingen op gebied van digitalisering en data gedreven werken?
Hoe krijg je de samenwerking met business partners van de grond om gewenste financiële en niet-financiële stuurdata beschikbaar maken voor de organisatie?
Welke tools heeft een financieel manager om bij bovenstaande ontwikkelingen als business partner in te zetten?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor financieel managers en controllers die samen met business partners de ondersteunende processen meer in lijn willen brengen met de strategie en daarbij handvatten willen hebben die succes hebben bewezen.


- Ben je gegroeid in je rol als gesprekspartner voor directie,  IT en business partners
- Kun je de onderlinge samenwerking tussen de diverse afdelingen versterken
- Heb je handvatten om een IT-landschap te optimaliseren in lijn met de doelstellingen van de onderneming
- Begrijp je de belangrijkste onderdelen van een IT-landschap en ben je daarover een goede gesprekspartner voor collega’s en IT-dienstverleners
- Maak je efficiënt gebruik van business cases en planning & control cyclus ter verbetering van ondersteunende processen

Vooraf: Sneak Preview BusinessITScan (https://businessitscan.nl/?ref=NIVE) invullen
Dag 1

- Introductie
- Leerdoelen van deelnemers samenvatten
- Zes succesfactoren met concrete voorbeelden uit de praktijk en adviezen voor eigen praktijkcasus aan de hand van best practices

Dag 2

- Mogelijkheid om over je ingevulde business scan van gedachten te wisselen en feedback op te halen
- Uitwerking van een best practice voor de eigen praktijk
- Verdieping op het programma op basis van leerbehoeften van de deelnemers

De cursus wordt gegeven gedurende twee dagen van 9.30 tot 17.00.

Meer...
€1.895
ex. BTW
Aangeboden door
NIVE Instituut voor controlling
Onderwerp
Digitale transformatie
Niveau
Duur
4 weken
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 15
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
do 6 feb. 2025
Keurmerken aanbieder
NRTO
CRKBO en BTW-vrijstelling
SHO (Stichting Hoger Onderwijs Nederland)