Opleiding: Opleiding Vertrouwenspersoon | Cohort 1 2025

Het bieden van een veilige werkomgeving staat binnen onze organisatie altijd voorop. Wij vinden het dan ook belangrijk dat alle werknemers toegang hebben tot een werkomgeving waar zij zich prettig voelen. Helaas is het niet mogelijk om alle vormen van ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen. Wat wij wel kunnen doen is mensen opleiden die hierbij kunnen helpen en werknemers die slachtoffer zijn geworden van ongewenst gedrag kunnen ondersteunen, zodat zij weer met een gerust hart naar hun werk kunnen. Aan het eind van deze opleiding kan jij als goed opgeleide en competente vertrouwenspersoon bijdragen aan het bevorderen van gewenst gedrag binnen een organisatie en melders weer zelfverzekerd de werkvloer op helpen. 

Ben jij geïnteresseerd in het bieden van ondersteuning aan medewerkers en begeleiding bieden wanneer zij geconfronteerd worden met grensoverschrijdend gedrag? Wil jij jouw bijdrage leveren aan het creëren van een sociaal veilige en integere werkomgeving? Overweeg dan om deel te nemen aan onze geaccrediteerde opleiding tot interne of externe vertrouwenspersoon. Deze opleiding voorziet jou van alle benodigde kennis en vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan als vertrouwenspersoon.

De opleiding bestaat uit vier cursusdagen die duren van 9.30 – 17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten komen de rol, taken en werkwijze van de vertrouwenspersoon uitvoerig aan bod. Ook gaan we in op de plaats van de vertrouwenspersoon in de organisatie en bespreken we de verschillende taken die je hebt als vertrouwenspersoon integriteit en als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. Het juridisch kader wordt op een behapbare wijze behandeld. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vaardigheden die van belang zijn voor een vertrouwenspersoon. 

Om een goede vertrouwenspersoon te zijn, is theorie tot je nemen alleen niet voldoende. Daarom staan we tijdens de opleiding ruim stil bij de kwaliteiten waarover een vertrouwenspersoon dient te beschikken en gaan we uitgebreid oefenen met verschillende casussen uit de praktijk. 

Meer...
€1.719
ex. BTW
Aangeboden door
Compliance Insights Academy
Onderwerp
Vertrouwenspersoon
Niveau
Looptijd
32 dagen
Taal
nl
Type product
Lesvorm
Evenement
Aantal deelnemers
Min: 8
Max: 15
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Den Haag
ma 27 jan. 2025