Opleiding: Information Security Management Expert (Incl. Exam S-ISME) Plus

U wilt officieel erkend CISO worden en uw post-hbo diploma behalen.

Leer uw CISO rol te positioneren als een betrouwbare strategische adviseur: Bouw een sterk informatiebeveiligingsteam en -organisatie op met de juiste financiering en ondersteuning van leidinggevenden.

Vandaag de dag hebben we te maken met nieuwe vormen van bedrijfsvoering en het anders organiseren van de business: fysiek wordt online, ervaring wordt data-driven, kennis wordt AI supported en the Internet of Things is alom tegenwoordig. Regelgeving is eveneens sterk in beweging; van Privacy tot zelfrijdende auto’s. En organisatiestructuren zijn meer dan organieke harkjes: DevOps en Holacracy zijn geen uitzonderingen meer.

Een andere kijk op de CISO rol is daardoor noodzakelijk. De CISO heeft niet enkel te maken met het traditionele informatiebeveiliging, maar moet breder onderlegd zijn. Naast Cyber IoT, AI en Resilience zijn Changemanagement, Vendor management, Ketenmanagement, Leadership, Governance en Resilience tevens onderwerpen die voor de CISO rol belangrijk zijn.

In deze cursus leren studenten hoe ze informatiebeveiligingsprocessen op strategisch niveau kunnen ontwikkelen, implementeren, beheren, bewaken en verbeteren. Rekening houdend met het feit dat Security een business enabler is geworden. Tijdens deze opleiding leert u informatiebeveiliging naar het strategisch niveau te tillen. U wordt opgeleid tot CISO 2.0 die de verantwoordelijkheid kan dragen voor het volledige security management system en kan optreden als volwaardige gesprekspartner tussen bestuur, operatie en externe partijen.

Deze opleiding bestaat uit 6 lesdagen verdeeld over een periode van twee maanden. Tussen de 6 lesdagen door heeft u voldoende tijd om de stof uit te diepen en te laten bezinken en opdrachten uit te werken.

Deze opleiding wordt in twee varianten aangeboden:
Post-HBO Certificering & SECO-Institute S-ISME titel

Wilt u een officiële Post-HBO certificering en S-ISME titel behalen dan dient u naast het volgen van de cursus ook nog een werkstuk te schrijven dat u moet verdedigen bij SECO-Institute. U schrijft het werkstuk tijdens de cursus onder begeleiding van een mentor/ coach. De mentor zal u in een 1-op-1 gesprek van een uur uitleggen hoe het werkstuk gemaakt moet worden. Tijdens het schrijven van het werkstuk heeft u diverse contactmomenten met uw begeleider.

Indien u slaagt voor het SECO-examen kunt u aanspraak maken op de internationale titel S-ISME en ontvangt u het officiële CPION geaccrediteerde Post-HBO diploma Information Security Management Expert. Met deze certificering en de bijbehorende internationaal erkende S-ISME titel op zak bent u een officieel erkend Information Security professional en kunt u aan de slag als moderne Certified Information Security Officer (CISO).

Zonder examen en certificering
Het is ook mogelijk om deze opleiding zonder examen/ certificering af te leggen. U hoeft in dit geval geen werkstuk in te leveren. U volgt dan enkel de 6 lesdagen en krijgt na afloop een bewijs van deelname.

De opleiding bestaat uit 6 cursusdagen van 09:00 uur tot ongeveer 16:30 uur. Hiernaast heeft u ongeveer 80-120 uur zelfstudie.

Module 1: The CISO and the Security Organisation
1.1 Security Organisation Design1.2. CISO Role, Interfaces and Stakeholders1.3. CISO Maturity in Leadership

Module 2: CISO Leadership
2.1. CISO Leadership Theories2.2. Personal competencies and leadership, KYS2.3. CISO interfaces

Module 3: Govern, Align and Organise Security
3.1. Business-aligned security3.2. Effective risk management3.3. Security in an agile organisation

Module 4: Information Security and Risk Management Strategy
4.1. Cybersecurity as organisational change4.2. Tactics for creating urgency4.3. Tactics for identifying and tackling roadblocks4.4. Tactics for short-term goals and achievable steps4.5. Tactics for keeping up the momentum

Module 5: Managing Security in Operations
5.1. Security Operations vs. Security in Operations (part 1)5.2. Security Operations vs. Security in Operations (part 2)

Module 6: Security Finance
6.1. Finance for non-finance professionals (introduction)6.2. Creating a financial plan

Module 7: Reporting to the Board
7.1. What is on the Board’s mind?

In deze cursus leren studenten hoe ze informatiebeveiligingsprocessen op strategisch niveau kunnen ontwikkelen, implementeren, beheren, bewaken en verbeteren. Rekening houdend met het feit dat Security een business enabler is geworden. Tijdens deze opleiding leert u informatiebeveiliging naar het strategisch niveau te tillen. U wordt opgeleid tot CISO 2.0 die de verantwoordelijkheid kan dragen voor het volledige security management system en kan optreden als volwaardige gesprekspartner tussen bestuur, operatie en externe partijen.

Voor de mogelijke vervolgstappen kan je terecht op onze [website](https://www.securityacademy.nl/) of je kan telefonisch contact met ons opnemen.

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich gaan bezighouden of reeds bezighouden met de coördinatie en sturing van informatiebeveiliging op tactisch en strategisch niveau in de organisatie.

CISO’s / security managers / security officers op tactisch / strategisch niveau in de organisatie.
Bestaande CISO’s met een technische achtergrond die meer willen weten over de zakelijke, leiderschaps- en managementkant van beveiliging. Informatiebeveiligingsmanagers, informatiebeveiligingsfunctionarissen, senior beveiligingsadviseurs.
Iedereen die in het bezit is van een S-ISP, CISSP, CISM, C/CISO-certificaat of andere relevante opleiding en die de volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten.

De Information Security Management Expert is een senior-level opleiding. Een S-ISP, CISSP, CISM, C/CISO certificaat (of vergelijkbaar) is vereist voordat u deelneemt aan deze opleiding. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u een toelatingsexamen aanvragen. Het niveau van deze cursus is HBO+.

Meer...
€7.450
ex. BTW
Aangeboden door
Security Academy
Onderwerp
Holacracy
IT Beveiliging / Security
Niveau
Duur
42 uren
Looptijd
120 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 13
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Woerden
vr 15 nov. 2024
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling
ISC2
SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)