Opleiding: Keerpunt 1971: Over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei

Ontdek de cursus ‘Keerpunt 1971: Over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei' van Studdy! Studdy is dé leukste en grootste online leeromgeving van Nederland. Met de aanschaf van deze cursus krijg jij 1 jaar lang toegang tot de leerstof via het Studdy leerplatform. Het platform is altijd op elk moment beschikbaar. Dat betekent dat je kunt inloggen, leren, luisteren en lezen wanneer het jou uitkomt! Via je laptop, telefoon of tablet, vanaf de bank, op vakantie of tijdens het werk. Ben je benieuwd naar andere cursussen uit ons platform? Zoek dan op onze naam 'Studdy' in de catalogus of ga naar www.studdy.nl. We wensen je enorm veel leerplezier!

Op zondag 15 augustus 1971 kondigt president Richard Nixon de belangrijkste economische gebeurtenis aan sinds de uitvinding van het geld, waardoor de economie en onze maatschappij voorgoed veranderen. 

De komst van de euro en de bitcoin, de negatieve spaarrente, werkende armen, de spanningen met China, de crisis sinds 2007 en nog veel meer, blijken veroorzaakt te zijn in 1971 met de loskoppeling van de goudstandaard; een keerpunt in onze geschiedenis. 

Op basis van vele gesprekken door de jaren heen met onder andere de geestelijk vader van dat besluit in 1971, Paul Volcker (voormalig Fed-voorzitter en adviseur van president Obama) en lessen uit de historie, beschrijft de auteur de ontwikkelingen en voorspelt hij daarnaast een nieuwe periode van economische bloei.

Meer...
€50
Vrij van BTW
Aangeboden door
Studdy BV
Onderwerp
Niveau
Looptijd
11 dagen
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
E-Learning
Keurmerken aanbieder
NRTO
CRKBO en BTW-vrijstelling
E-Academy
BTW-vrijstelling
Erkend keurmerk
Onbeperkt leren