Opleiding: Strategisch inkopen voor projectmanagers

HEEFT U ALS PROJECT MANAGER KENNIS VAN AANKOOP? 

Binnen uw rol als project manager is effectief inkoopbeheer één van de essentiële bouwstenen. Deze training ‘Project Procurement Management’ biedt u de tools en kennis essentieel om inkoopstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren die projecten binnen budget, scope en tijd houden. U leert waarom inkoopmanagement niet alleen een ondersteunende functie is, maar een kritieke rol speelt in het behalen van uw projectdoelstellingen.

MIS GEEN STAP IN HET INKOOPPROCES 

Het inkoopproces kan complex en veeleisend zijn. Van het plannen en specificeren van behoeften tot het selecteren van de juiste leveranciers en het beheren van contracten: elke stap is cruciaal. Dit programma helpt u elk aspect van het inkoopproces te beheersen, inclusief het opstellen van een effectief inkoopmanagementplan en het gebruik van RFI, RFP en RFQ om de beste leveranciers voor uw projecten te selecteren. Met praktische voorbeelden en casestudies brengen we de theorie tot leven, zodat u deze direct kunt toepassen in uw projectwerk.

RISICOMANAGEMENT: VOORKOM KOSTBARE FOUTEN 

Inkooprisico’s kunnen een project ernstig vertragen of duurder maken. Leer hoe u deze risico’s kunt identificeren en beheersen, van prijsvolatiliteit tot leveringsproblemen. Dit programma leert u proactieve en reactieve risicomanagementstrategieën en hoe u risicoanalyses en -tools effectief kunt inzetten. Bovendien besteden we aandacht aan duurzaamheid in inkoopmanagement, zodat u niet alleen kosten bespaart maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst, al dan niet conform CSRD of andere normen.

ONDERHANDEL ALS EEN PRO EN BEHEER CONTRACTEN ALS EEN EXPERT

Succesvolle onderhandelingen en goed contractbeheer zijn de hoekstenen van een effectief inkoopproces. Ontwikkel uw onderhandelingsvaardigheden en leer de verschillende contracttypen en hun toepassingen in projecten. Met praktijkoefeningen in onderhandelingen en real-life casestudies bereidt u zich voor op elke mogelijke scenario. We leren u ook hoe u Service Level Agreements (SLA’s) opstelt en beheert, de prestaties van leveranciers monitort en problemen oplost voordat ze escaleren.

Na deze training kunt u ‘procurement’ afvinken als mogelijke struikelblok in uw project management. 

Meer...
€795
ex. BTW
Aangeboden door
IFBD - Institute for Business Development
Onderwerp
Inkoop (basis)
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag