Opleiding: Executive masterclass in Operations, Manufacturing & Plant Management

Tailormade programma voor Productie -, Operations -, Plant – en Site Managers die transformatieprojecten omarmen en zo groeien tot dé World Class Manufacturing Business Partner

DE UITDAGINGEN VAN PRODUCTIEBEDRIJVEN EN DE IMPACT OP U ALS LEIDINGGEVENDE

Productiebedrijven in België en Europa staan voor een reeks complexe uitdagingen die het concurrentievermogen en de overleving op de lange termijn hypothekeren. Stijgende energiekosten en grondstofprijzen zetten druk op marges, terwijl globalisering zorgt voor intense concurrentie uit lagekostenlanden. Voor leidinggevenden, zoals productie-, plant-, site- en operations managers, betekent dit een constante zoektocht naar manieren om efficiënter te werken en kosten te beheersen.

Daarnaast wordt de noodzaak om te innoveren en te digitaliseren steeds urgenter, en nieuwe standaarden voor efficiëntie en kwaliteit worden gezet. Als manager moet u zich aanpassen aan deze veranderingen en uw teams begeleiden door deze complexe transformaties. De arbeidsmarktkrapte maakt het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel uitdagender, waardoor leiderschap cruciaal wordt.

Flexibiliteit in productieprocessen is essentieel om snel te reageren op veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden. Hierdoor moeten managers continue aanpassingen en optimalisaties doorvoeren. Bovendien moet uw productieplant of -site voldoen aan steeds strengere milieuregels en duurzaamheidsvereisten, wat vraagt om strategische planning en innovatie.

De groeiende behoefte aan verbeterd supply chain management om verstoringen te minimaliseren en just-in-time leveringen te waarborgen, legt extra druk op managers om efficiënte en betrouwbare systemen te implementeren. Dit alles vereist een sterke focus op strategische planning en operational excellence.

Als u erin slaagt om deze uitdagingen om te zetten in kansen, kunt u niet alleen uw team en bedrijf door deze VUCA-wereld leiden, maar ook als individu groeien tot een volwaardige Business Partner. Deze Executive Masterclass is hierbij essentieel om u als leidinggevende te voorzien van de benodigde vaardigheden en inzichten om deze transformaties succesvol te leiden.

WAAROM DIT PROGRAMMA ZO SPECIAAL IS: DE MINI-MBA VOOR OPERATIONS, MANUFACTURING & PLANT MANAGERS

Dit unieke programma biedt een intensieve en diepgaande leerervaring die specifiek is afgestemd op de behoeften van operations, manufacturing en plant managers. In slechts zeven dagen krijgt u de kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een toekomstbestendige strategie, het implementeren van operational excellence en het efficiënter maken van uw productie.

Met een combinatie van theoretische kennis en praktische oefeningen, inclusief praktijkgetuigenissen en bedrijfsbezoeken, zorgt deze Mini-MBA ervoor dat u direct toepasbare inzichten en tools verkrijgt. Bovendien biedt het programma een unieke setting, waardoor u niet alleen leert van de experts, maar ook waardevolle ervaringen en best practices kunt uitwisselen met uw peers. Deze exclusieve mix van leren, netwerken en persoonlijke coaching maakt dit programma een onmisbare investering in uw professionele ontwikkeling en de toekomst van uw organisatie.

“Strategie is niet alleen een plan, maar een routekaart naar duurzame groei.”

TRANSFORMEER UW STRATEGIE VOOR DE TOEKOMST

In een snel veranderende wereld is het essentieel om een toekomstbestendige strategie voor uw productieplant te ontwikkelen. Tijdens deze masterclass leert u hoe u een strategie opstelt, concretiseert en zowel intern als extern succesvol verkoopt.

“Excellence is een gewoonte, niet een eenmalige prestatie.”

OPERATIONAL EXCELLENCE: DE SLEUTEL TOT VOORTDURENDE VERBETERING

Operational Excellence is de ruggengraat van een efficiënte en effectieve organisatie. Deze sessie biedt diepgaand inzicht in essentiële meetmethoden zoals OEE en value stream mapping, en de toepassing van Lean en Six Sigma-principes om continue verbetering te waarborgen.

“Wat gemeten wordt, wordt gedaan – zonder heldere KPI’s blijft succes een schot in het duister.”

KPI’S EN MEETINSTRUMENTEN: MAAK RESULTATEN MEETBAAR EN BEGRIJPELIJK

Het definiëren en implementeren van KPI’s die gedragen worden door de hele organisatie is cruciaal voor succes. U leert hoe u KPI’s kunt koppelen aan strategieën en deze effectief communiceert binnen uw team.

“De enige constante is verandering – bereid uw team voor om niet alleen te overleven, maar te floreren.”

MAAK UW ORGANISATIE FUTURE PROOF EN VEERKRACHTIG

Bereid uw organisatie voor op toekomstige uitdagingen door de juiste transformaties te initiëren en verandering effectief te managen. Deze masterclass helpt u bij het creëren van een flexibele en adaptieve organisatie die klaar is voor de toekomst.

Meer...
€4.295
ex. BTW
Aangeboden door
IFBD - Institute for Business Development
Onderwerp
Niveau
Looptijd
6 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag