Opleiding: De kracht van charismatisch leiderschap

ONZICHTBAAR BEINVLOEDEN VAN GEDRAG MET CHARISMA

Charismatisch Leiderschap is een leiderschapsstijl waarbij leiders hun communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en charme gebruiken om anderen te beïnvloeden. Een charismatisch leider is gedreven door overtuiging en toewijding aan zijn of haar doel en slaagt erin anderen mee te nemen in hun verhaal. Dit leiderschapsprofiel is het meest waardevol voor organisaties of afdelingen die stagneren of met verandering worden geconfronteerd. Want als mensen in beweging moeten worden gezet én gehouden, is het essentieel om als leider een diepe connectie te maken met alle betrokkenen. En hierin zijn charismatische leiders de beste.

GANDHI OF OBAMA: WAT KAN JIJ VAN HEN LEREN?

Want hoe vermijd je dat je briljante ideeën niet worden opgepikt? Of dat jouw beste plan niet wordt gevolgd? Of dat dat teamlid met de grote mond jouw perfecte projectaanpak in de kiem smoort?  Door je charisma te gebruiken …  En laat dit nu net zijn wat Pacelle Van Goethem je leert in deze unieke masterclass. Want je wordt niet geboren als Gandhi of Obama.  Overtuigen volgt nu eenmaal een eigen logica en charisma kent haar best practices.

HOE WORD JIJ DIE ONWEERSTAANBARE LEIDER?

Maar wat maakt mensen nu tot leiders? Wie volg je zelf? Naar wie luister je? Wat is charisma en hoe werkt het? Hoe bereik je en inspireer je mensen en teams? Wanneer koppel je je leiderschap aan de grotere doelen? Hoe en wanneer gebruik je beïnvloedingstrucs en vooral wanneer niet? En wat bij weerstand? Hoe draai je groepsdruk en kritiek om tot enthousiasme en volgen? Kortom: hoe word je onweerstaanbaar als leider? Want wanneer jij als leider charisma hebt, wordt jouw leiderschap vrijwillig geaccepteerd en zetten mensen zich in zonder morren en zonder vragen. 

VAN MACHT NAAR GEZAG

Op één dag tijd toont Pacelle van Goethem je de identiteit van een charismatisch leider. Maar vooral leert ze je hoe je zelf autoriteit en charisma kan uitstralen. Of je nu teams moet aansturen of board meetings moet managen, je wilt mensen onzichtbaar beïnvloeden en overtuigen. Niet (alleen) op basis van macht, maar op basis van gezag. Mensen luisteren naar jou, niet omdat het moet maar omdat ze hier zelf voor kiezen en in je geloven. En dit maakt het werk voor iedereen (jezelf incluis) echt leuker en gemakkelijker.

En dat kan iedereen leren. Je hebt het in je, dus waarom zou je het niet gebruiken?  

Meer...
€795
ex. BTW
Aangeboden door
IFBD - Institute for Business Development
Onderwerp
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Van der Valk Hotel Gent
wo 20 nov. 2024