Opleiding: Controlling voor de Niet-Controller

DE CONTROLLER IN CONTROL 

De controller geeft financiële informatie en advies aan directie en management en zorgt voor de planning & control cyclus, periodieke financiële rapportages, investeringsanalyse, interne kostenverrekeningen, balansen, winst-en-verliesrekeningen, begrotingen/budgettering de jaarrekening en meerjarenplanningen en tal van andere financiële processen, systemen en procedures. Hij/zij is zonder meer de bewaker van de financiële positie én de resultaten van het bedrijf.  Het werkgebied van de controller beperkt zich echter niet langer tot financiën alleen.  Het meten en evalueren van niet-financiële KPI’s behoort steeds vaker tot de opdracht van de moderne controller.  

ADMINISTREREN – RAPPORTEREN – ADVISEREN – CONTROLEREN

De controller is zowel de bewaker van de financiële positie, het morele kompas van het management en de business partner van de directie.  Hij/zij administreert, rapporteert, adviseert en controleert.  En zeker nu alles alleen maar complexer wordt, wint ook de rol én opdracht van de controller alleen maar aan belang.

WAAROM DIT PROGRAMMA?

Steeds meer en meer financiële professionals vervullen de rol van controller naast hun operationele taken.  Om deze rol ten volle te kunnen opnemen, is het niet alleen belangrijk te weten wat precies van de controller verwacht wordt, maar vooral welke skills, competenties en vaardigheden u nodig heeft.  Jean Gieskens, financieel expert ten voeten uit, bezorgt u op één dag de fundamenten essentieel voor elke business of financial controller.  

DEZE TRAINING WERD SPECIAL ONTWIKKELD VOOR:

  • Iedereen die pas werkzaam is als controller of overweegt om één of meerder taken of rollen van de controller op zich te nemen.
  • Iedereen die ervaring heeft als administrateur of planner en die de stap naar control wil zetten.
  • Iedereen die meer inzicht in de diverse aspecten van “control” wenst te krijgen.
  • Iedereen die meer inzicht wenst te verwerven in de business modellen die top-of-mind moeten zijn bij future proof controllers.
Meer...
€795
ex. BTW
Aangeboden door
IFBD - Institute for Business Development
Onderwerp
Controlling / Controller
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Van der Valk Hotel Gent
ma 12 mei 2025