Opleiding: Verdiepingscursus renovatie en verbetering van huurruimten

Stelt je in staat om (complexe) renovatievraagstukken te analyseren en huurders/verhuurders te adviseren of in procedures bij te staan.

Programma

In deze cursus behandelen de docenten 6 deelonderwerpen van het onderdeel renovatie. Per deelonderwerp wordt de systematiek uitgelegd. Vervolgens wordt elk deelonderwerp met een casus gellustreerd en wordt de meest actuele stand van de rechtspraak behandeld.

De deelonderwerpen die aan bod komen zijn:

afgrenzen en samenloop van renovatie en dringend eigen onderhoud;

complexgewijze renovatie;

renovatie als beindigingsgrond;

de verhuiskostenvergoeding;

opstellen en formuleren van renovatievoorstellen;

aanpassing huurprijs.




Studiemateriaal

Je ontvangt voor deze cursus:

Hand-out van de presentaties van de docenten

Casusposities (1 casus per deelonderwerp)

Overig studiemateriaal

Adviseren in complexe renovatievraagstukken
Van het opstellen en formuleren van renovatievoorstellen tot het aanpassen van de huurprijs. Deze verdiepingscursus stelt je in staat om (complexe) renovatievraagstukken te analyseren en huurders en verhuurders te adviseren of in procedures bij te staan. De keuze om renovatie complexgewijs aan te gaan kan nogal wat vragen oproepen. Mag de verhuurder zonder toestemming van de huurder renoveren? Ligt er een redelijk voorstel? Maar ook onderwerpen als afgrenzing en samenloop met dringend onderhoud kunnen ingewikkeld zijn en worden in deze cursus behandeld.

Binnen het huurrecht zijn er veel ontwikkelingen en actualiteiten rondom renovatie. Hierover wordt in de praktijk veel geprocedeerd en geadviseerd. Duurzaam renoveren is bijvoorbeeld een grote trend. Denk dan aan het isoleren van woningen, het aanpassen van warmtebronnen en het plaatsen van zonnepanelen. Vanuit de gedachte van klimaatverandering zou je denken dat verhuurders daarop gerichte voorzieningen aan huurpanden direct zouden uitvoeren. Vanuit huurrechtelijk perspectief is dat echter niet altijd zo vanzelfsprekend.

Wat is de doelgroep?
Deze cursus is bedoeld voor (juridisc

Datum: 5 december 2025 10:00-16:30

WO

Meer...
€650
ex. BTW
Aangeboden door
OSR Juridische Opleidingen
Onderwerp
Niveau
Duur
1 dag
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag