Opleiding: Training Harvard onderhandelen voor juristen

Meer resultaat bij onderhandelingen voor jezelf en je client.

Inhoud



Bespreking van de Harvard-methode.

Gericht oefenen op de belangrijkste elementen van deze methode.

Terugkoppeling naar de praktijk van de deelnemers.

Oefenen met de vraag Welke spelregels wil ik en hoe zorg ik dat de ander mijn spel speelt?.

Communicatieoefeningen gericht op vragen als Hoe krijg ik iemand aan de onderhandelingstafel, hoe creer ik een sfeer van vertrouwen, hoe maak ik van nee-zeggers ja-zeggers, hoe krijg ik wat ik nodig heb en houd ik tegelijkertijd de relatie met de andere partij in stand?.

Aangrijpen en creren van momenten om geschillen door middel van overleg op te lossen ook als een procedure aanhangig gemaakt is.

Leren benvloeden van schikkingsmogelijkheden in zittingssituaties.

Analyse van onderhandelen.


Werkwijze

Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat met vakgenoten samen concreet aan de slag. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal

Het cursusmateriaal bestaat onder andere uit het boek Excellent onderhandelen van Roger Fisher, William Ury en Bruce Patton. Deze wordt voor aanvang van de cursus aan je toegezonden i.v.m. voorber

Effectief onderhandelen voor de juridische praktijk

Als juridisch professional wil je zo effectief mogelijk onderhandelen. In deze training leer je de juiste onderhandelingstechnieken en communicatievaardigheden om succesvol te onderhandelen, voor jezelf en voor je cliënt. Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die regelmatig in een juridische context onderhandelt: van belangenbehartigers tot advocaten en van overheidsjuristen tot rechtsbijstandverleners. De belangrijkste principes van het Harvard onderhandelen worden gepresenteerd en door de deelnemers vertaald naar eigen ervaringen en praktijksituaties door middel van interactieve oefeningen.

Heb je nog niet zo veel ervaring met onderhandelen, of zoek je die extra impuls om voor de juiste oplossing te gaan, dan is deze training Harvard onderhandelen perfect voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat is Harvard onderhandelen?

De Harvard-methode van onderhandelen wordt wereldwijd beschouwd als de meest effectieve onderhandelmethode en wordt veel gebruikt bij geschilbeslechting. Bij de Harvard methode ga je ervan uit dat door je te concentreren op de achterliggende belangen van de partijen en het ‘spelen va

Datum: 10 september 2025 09:30-16:45

WO

Meer...
€1.525
ex. BTW
Aangeboden door
OSR Juridische Opleidingen
Onderwerp
Onderhandelen (verkoop)
Niveau
Duur
2 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 16
Tijdstip
Overdag