Opleiding: Basiscursus verzekeringsrecht

Basiskennis om een verzekeringszaak te behandelen

Inhoud

Dag 1

Inleiding: een schets van de verzekeringsovereenkomst

Totstandkoming

Verzwijging

Eigen schuld (opzet, roekeloosheid, merkelijke schuld)

Algemene voorwaarden en verzekering

Samenloop




Dag 2

Verplichtingen bij schade: bereddingsplicht, medewerkingsplicht en de Obliegenheit, met aandacht voor de bewijsrechtelijke verhoudingen bij een en ander

Fraude

Directe actie

Causaliteit

Uitleg verzekeringsvoorwaarden

Onderscheid schade- en sommenverzekering.




Werkwijze

Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen de basis van het verzekeringsrecht en actuele ontwikkelingen. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag met casusposities en gemeenschappelijke bespreking daarvan. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal

Je ontvangt een digitale reader als naslagwerk.

Basis verzekeringsrecht en polisrecht
Als beginnend juridisch professional op het terrein van aansprakelijkheid en verzekering wil je op de hoogte zijn van regelgeving en actuele thema’s in het verzekeringsrecht. Met deze opleiding ben je helemaal up-to-date.

Tijdens deze cursus worden de belangrijkste materiële aandachtspunten met je doorgenomen, aan de hand van titel 7:17 BW (Verzekering). De docenten maken steeds een praktische vertaling naar jouw praktijk aan de hand van diverse casus. Er is aandacht voor tactiek en strategie bij de behandeling van jouw zaken.

Of je nu uitsluitend verzekeringskwesties behandelt of dat je je incidenteel over een verzekeringspolis buigt om na te gaan of die een deel van de schade dekt waarvoor een derde aansprakelijk is: basale kennis van het polisrecht is van groot belang. Dé kernvraag bij verzekeringskwesties is immers of een voorval is gedekt onder een polis. Daartoe moet je weten hoe verzekeringen tot stand komen, hoe polisvoorwaarden moeten worden uitgelegd, welke schade onder een polis gedekt is en of er redenen of gronden zijn die de toepasselijkheid van de verzekering in de weg staan.

Op dag één van deze cursus gaa

Datum: 27 mei 2025 10:00-17:00

WO

Meer...
€1.275
ex. BTW
Aangeboden door
OSR Juridische Opleidingen
Onderwerp
Aansprakelijkheidsrecht en Verzekeringsrecht
Niveau
Duur
2 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag