Opleiding: Training adviesvaardigheden voor juristen

Deze training leert je krachtig adviseren door de inzet van je eigen talenten.

Inhoud

Dag 1 | online bijeenkomst | 2uur

Kennismaking

Uitleg over de opzet van de training inclusief casus uitleg

Leerdoelen inventariseren




Dag 2 | fysieke lesdag | 6uur

Wat heb je in huis?

Het kennen van belemmerende kernovertuigingen

Korte theorie over fasen in het adviesproces

Dos and donts

Entree maken

Niveaus van communicatie en schakelen tussen niveaus

In de schoenen van de klant

Werken met de belangen van de klant en deze belangen weten te pellen. Belangen in kaart brengen, een klant in beweging krijgen en de relatie onderhouden




Dag 3 | fysieke lesdag | 6uur

Het bereiken van jouw doelen (via jouw klant)

Advies uitbrengen (gevraagd en ongevraagd) en acceptatie krijgen. Hoe bereik je jouw doel? Welke benvloedingsvaardigheden en interventies kun je gebruiken en wat zijn hiervan de effecten?

Het herkennen van en omgaan met weerstand

Afrondingsfase




Dag 4 | online bijeenkomst | 2uur

Reflectie





Werkwijze

Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Er wordt intensief gewerkt in kleine groepen aan de hand van eigen voorbeelden en praktijkcasus. Herkenbaarheid en toepasbaarheid wordt hiermee bevorderd. Je oefent en leer

Maatwerk voor iedere deelnemer
Tijdens deze training ga je experimenteren, ontdek je je talenten en leer je deze inzetten bij het geven van advies. Door de individuele intake ontstaat maatwerk voor iedere deelnemer, waarbij je als deelnemer ook leert reflecteren op je eigen gedrag.

Een goed advies komt alleen tot stand in een slim samenspel tussen jou en je (interne) klant. Je wilt de vraag van de ander, maar ook de omstandigheden en verwachtingen die spelen bij de ontvanger scherp in beeld te krijgen. Alleen dan is acceptatie van het advies gegarandeerd.

Maar hoe doe je dat nu handig? Welke vragen dienen wanneer aan de orde te komen? Hoe zorg je ervoor dat de (interne) klant tevreden is en ook na afronding van het traject jou graag als gesprekspartner ziet? In een veilige omgeving van een kleine groep train je dit opbouwend in korte oefeningen waarbij je zelf de regie hebt. Tijdens deze oefeningen heb je actief de rol van participant of doe je mee in de rol van observant.



Wat is de doelgroep?
Deze meerdaagse training is ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in een juridische context en daarbij interne en/of externe klanten adviseert.

Wat is de cursusvorm

Datum: 23 april 2025 13:00-15:00

WO

Meer...
€1.525
ex. BTW
Aangeboden door
OSR Juridische Opleidingen
Onderwerp
Adviesvaardigheden
Niveau
Duur
4 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 12
Tijdstip
Overdag