Opleiding: Opfriscursus PI/EBI Scope 1-2

Om Periodieke, Eerste of Bijzondere Inspecties Inspecties aan gas- of oliegestookte atmosferische verwarmingsketels,  luchtverhitters (met ventilatorbranders) of warmwaterketels uit te voeren, vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u eenmalig het SCIOS-examen PI Scope 1 en 2 of alleen Scope 2 succesvol aflegt. Daarnaast dient u eens per 6 jaar een periodieke kennistoets succesvol af te leggen. Deze cursus bereidt u voor op deze kennistoets. De kennistoets kan worden afgelegd op de voorgestelde datum of op een van de examendata met open inschrijving. 

Indien u zich aanmeldt voor een periodieke kennistoets, dan vervalt de praktijkaudit, inclusief rapportbeoordeling voor EBI en PI voor dat jaar. De kennistoets dient echter met succes te zijn afgerond op het moment dat de praktijkaudit plaats zou hebben gevonden.

De certificaathouder (het gecertificeerde bedrijf) dient de diploma’s van alle individuele medewerkers te registreren. Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor het aanmelden van uw medewerkers voor periodieke toetsing. U ontvangt geen oproep van SCIOS hierover.

Waarom periodieke kennistoetsen

De periodieke kennistoetsen zijn noodzakelijk om de theoretische kennis van de scopes op peil te houden en om de kwaliteit te kunnen blijven leveren die achter het SCIOS-certificaat schuilgaat. De Periodieke Kennistoetsen testen uitsluitend uw kennis van de theorie. De praktijktoetsing gebeurt immers tijdens de periodieke praktijkaudits door uw certificerende instelling. 

Voor wie

Beschikt u over het diploma voor PI/EBI SCIOS Scope 1 en 2 en wenst u graag SCIOS gecertificeerd te blijven, dan is deze opleiding geschikt voor u. 

De periodieke kennistoets is gefaseerd ingevoerd. Wanneer u aan de beurt bent, hangt af van het moment waarop u uw diploma heeft gehaald: 

Fase Doelgroep SCIOS-gecertificeerden

Fase 4: uiterlijk 31 december 2023 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2014 is af geven.

Fase 5: uiterlijk  31 december 2024 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2019 is afgeven.

Fase 6: Uiterlijk 31 december 2025 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die in 2019 het diploma hebben behaald van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat.

Inhoud

U ontvangt het lesboek voor aanvang van de cursus. We raden u aan het lesmateriaal goed te bestuderen. Tijdens de cursus wordt uw kennis over de verschillende typen installaties, verbrandingstechniek, ketels en branders, gasstraten, beveiligingen en de opstellingsruimte opgefrist. 

Duur en lestijden

De cursus bestaat uit 3 lesdagen (theorie). Daarnaast bent u ongeveer 18 uur kwijt aan zelfstudie. U dient de theorie voor aanvang van deze cursus te bestuderen. 

Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur

Periodieke Kennistoets

De periodieke kennistoets bestaat enkel uit een theoretische toets die digitaal wordt afgenomen. 

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een PowerPoint presentatie en een cursusboek.

Prijs is excl. btw en SCIOS-periodieke kennistoets, incl. lunches en lesmateriaal.

Meer...
€1.410
ex. BTW
Aangeboden door
Parkstad Opleidingen
Onderwerp
Niveau
Looptijd
3 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 12
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Den Bosch
do 31 okt. 2024
Den Bosch
do 31 okt. 2024